Davutoğlu Albayraklar'ın TÜMOSAN'ın direksiyonuna geçti

Davutoğlu Albayraklar'ın TÜMOSAN'ın direksiyonuna geçti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yeni Şafak Gazetesinni sahibi Albayraklar'a ait TÜMOSAN'ın Konya'daki fabrikasını gezdi.

Davutoğlu Albayraklar'ın TÜMOSAN'ın direksiyonuna geçti
16px
24px
25.03.2015 08:51
ABONE OLgoogle
Konya’da Türkiye’nin ilk dizel motor ve önde gelen traktör üreticisi TÜMOSAN'ın fabrikasını gezen Başbakan Ahmet Davutoğlu, şirketin ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını ve bu katkının artarak devam etmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi. Davutoğlu, ziyarette yerli üretimin desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, milli tankımız Altay'ın motorlarını üretecek olan TÜMOSAN'ın ülke ekonomisine katkısının artarak devam ettiğini söyledi.

Konya'da 13. Uluslararası Tarım Fuarı'nın açılışını gerçekleştiren Davutoğlu, daha sonra dizel motor ve traktör üretecisi TÜMOSAN fabrikasına geçti. TÜMOSAN'a eşi Sare Davutoğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'le gelen Başbakan Davutoğlu'nu fabrikada Albayrak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak karşıladı. Fabrikada incelemelerde bulunan Davutoğlu, montaj kısmında motor üretimini hakkında yetkililerden bilgi aldı. Fabrikadaki işçilerle bir süre sohbet eden Davutoğlu, Ahmet Albayrak'a TÜMOSAN'ın Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığını ve bu katkının artarak devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

YERLİ ÜRETİM DESTEKLENMELİ

Başbakan Davutoğlu'nun TÜMOSAN fabrikasını gezerken yerli üreticinin desteklenmesi gerektiğinin altını çizdiği öğrenildi. Davutoğlu, yerli traktör ve dizel motorun üretim aşamalarına ilişkin bilgi aldıktan sonra bir TÜMOSAN traktörünün şoför koltuğuna oturdu. Bir süre yerli traktörü inceleyen Davutoğlu, daha sonra Ahmet Albayrak ile birlikte fabrika çıkışından idare merkezine kadar traktörle geldi. Fabrikanın idari ofisinde de bir süre bilgi alan Davutoğlu ardından fabrikadan ayrıldı.

Davutoğlu yerli traktör TÜMOSAN'ın direksiyonunda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜMOSAN'ın Konya'daki fabrikasını gezdi. Eşi Sare Davutoğlu ve Tarım Bakanı Mehdi Eker ile birlikte TÜMOSAN'ın Ankara yolundaki fabrikasına gelen Başbakan Davutoğlu, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başbakanı Ahmet Albayrak ve TÜMOSAN Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Albayrak tarafından karşılandı. Yetkililerden bilgi alan Davutoğlu, Türkiye'nin yerli tankı 'Altay' için dizel motor üretimi de yapacak fabrikada​ üretilen bir traktöre bindi. Davutoğlu, kullandığı traktörle fabrika bahçesinde tur attı.  
Yeni Şafak
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde