Davutoğlu, AB Bakanlar Zirvesi'ne katılamayacak

Davutoğlu, AB Bakanlar Zirvesi'ne katılamayacak

AB Dışişleri Bakanları Zirvesi'ne davet edilen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, aynı gün başka bir önemli toplantıya katılması gerektiği mazeretiyle bu zirveye katılamayacağını belirtti.

Davutoğlu, AB Bakanlar Zirvesi'ne katılamayacak
16px
24px
23.02.2012 13:50
ABONE OLgoogle

Avrupa Konseyi'nden üst düzey bir yetkilinin bildirdiğine göre 27 Şubat Pazartesi günü gerçekleşecek olan AB Dışişleri Bakanları Zirvesi'ne davet edilen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, aynı gün başka bir önemli toplantıya katılması gerektiği mazeretiyle bu zirveye katılamayacağını belirtti. 

Davutoğlu'nun 27 Şubat'taki Milli Güvenlik Konseyi toplantısına katılacağı için zirveye katılamaması üzerine AB'den Davutoğlu'na 23 Mart'taki AB Dışişleri Bakanları toplantısı için tekrar davetiye gönderildi. Herhangi bir üye ülkenin Davutoğlu'nun katılımıyla ilgili itirazı olup olmadığı konusuna yetkili "Hayır, kesinlikle böyle bir itiraz yok. Türk Dışişleri bize mazereti bildiren taraf oldu. Herhangi bir yanlış anlaşılmaya fırsat vermemek için bunun altını çiziyorum. Pazartesi katılamayacağını
öğrenince biz kendisi için Salı sabahı diğer dışişleri bakanlarıyla birlikte bir kahvaltı organize etmek istedik. Ne var ki diğer dışişleri bakanlarından katılımın tam sağlanamayacağı belli olunca Mart ayındaki toplantıya tekrar çağırmayı uygun gördük" şeklinde cevap verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde