Davut Dişli, Sırma’dan neden ayrıldı?

Davut Dişli, Sırma’dan neden ayrıldı?

İçecek sektöründeki deneyimi 1950’li yıllara dayanan Sırmagrup, 1991’de doğal maden suyu, 2002’de ise doğal kaynak suyu işine girdi.

Davut Dişli, Sırma’dan neden ayrıldı?
16px
24px
07.12.2018 08:45
ABONE OLgoogle

Bir dönem Fenerbahçe’nin yönetiminde de yer alan Davut Dişli tarafından kurulan Sırmagrup, hem su hem de doğal maden suyu pazarının lider şirketlerinden biri haline geldi.

2017’yi 659 milyon TL ciro ile kapatan firma, 35 ülkeye ihracat yapıyor. Bu başarılı firma 2013’te Fransız Danone’a satıldı. Ama anlaşma gereği Dişli’nin yönetim kurulu başkanlığı devam etti.  Sırma Su'yu satan Davut Dişli’nin yeni markası

Sözleşme gereği bu görevini 2017 sonuna kadar sürdürecekti. Ancak Danone’un talebiyle bu süre uzamıştı. Ancak durum geçen ay değişti. Dişli sessiz sedasız Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan ayrılmış, yerine de Floris Sybrand Wesseling gelmiş.

Davut Dişli gibi başarılı bir işadamı emekli olup kenara çekilecek değil. Bu konuda geçmişte bir haber yazmıştık. Yeğenleri Sadık Yiğit Dişli ve Baha Murat Dişli’nin DSLGrup İçecek Sanayi unvanlı yeni bir şirket kurduğunu yazmıştık.

2015’te Sırmagrup’un eski adresinde kurulan yeni şirketin başta CarrefourSA olmak üzere bir çok market zincirine su tedariki yaptığını da belirtelim.

Kendi markası Mila’yı da piyasaya vermeye başladıklarını duyuyoruz. Dişli’nin de yeğenlerine kurdurttuğu şirketin yakında başına geçeceği konuşuluyor. Böylece, kendi kurduğu Sırma’ya Mila ile rakip olacak.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde