Davies, Koton ve Penti ile flörtte

Davies, Koton ve Penti ile flörtte

Ortadoğu'da Suudi bir ortakla çocuk giyim markası FG4'ü yaratan George Davies, Türkiye'de perakendecilik yapmak için Türk markaları mercek altına aldı.

Davies, Koton ve Penti ile flörtte
16px
24px
03.05.2012 12:51
ABONE OLgoogle

Hazırgiyimde 80'li yıllarda Next'i, 90'larda 'George at Asda'yı, 2000'lerde Marks and Spencer için 'Per una'yı kuran, son olarak Ortadoğu'da Suudi bir ortakla çocuk giyim markası FG4'ü yaratan George Davies, Türkiye'de perakendecilik yapmak için Türk markaları mercek altına aldı.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin En Moda Konferansı için İstanbul'a gelen ve bugüne kadar kurduğu ve yöneticisi olduğu markalar için Türkiye'den 54 milyar dolara yakın alım yapan George Davies, özellikle şu dönemde Türkiye'de perakendecilik yapmanın çok ciddi bir potansiyeli değerlendirmek anlamına geldiğini söyledi.

İstanbul'da Koton ve Penti markalarıyla görüştüğünü dile getiren Davies, "Kadın ve çocuk giyim alanında mağazacılık ilgimi çekiyor. Türkiye'de bir marka satın alabilir ya da ortaklığa gidebilirim. Bu neden Koton ya da Penti olmasın? İki markanın da mağazalarını inceliyorum. Üretimin geliştiği bir ülkede perakendecilik yapmak büyük bir avantaj" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde