Davanın faturası aboneye çıkacak

Davanın faturası aboneye çıkacak

Telekomünikasyon Kurulu Üyesi Ahmet Hamdi Atalay, "3G ihalesini 7 Eylül'de yapacağız. Eğer Turkcell'in numara taşınabilirliği davasını Danıştay kabul ederse, o zaman aboneleri mevcut numaraları ile 3G hizmetinden yararlanamayacak" dedi.

Davanın faturası aboneye çıkacak
16px
24px
29.06.2007 08:05
ABONE OLgoogle

Mustafa Kutlay'ın haberi
 
TURKCELL'in 'Bizim 532 gibi alan kodlarımız değerli' gerekçesiyle numara taşınabilirliği konusunda Danıştay'da açtığı davanın faturası Turkcell abonelerine çıkıyor. Telekomünikasyon Kurulu Üyesi Ahmet Hamdi Atalay, "7 Eylül'de 3G ihalesini yapacağız. Eğer Turkcell'in numara taşınabilirliği konusunda Danıştay'a yaptığı başvuru kabul edilirse, Turkcell aboneleri mevcut numaraları ile 3G hizmetlerinden yararlanamayacak. Bu yüzden, 0532'li Turkcell aboneleri de 3G kullanabilmek Turkcell veya diğer bir operatörden yeni hat almak zorunda kalacaklar" dedi.

TURKCELL NE YAPMIŞTI?

Turkcell, cep telefonu abonelerinin rumaralarını değiştirmeden operatör değiştirmelerine olanak veren Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği'nin iptali ve yürütmesinin durdurulması için Danıştay'a başvurmuştu. 29 Mart'ta Danıştay 13'üncü Dairesi'ne yapılan başvuruda, 0530 ile 0539 arasındaki alan numaralarının 1998 yılında yapılan lisans anlaşması ile Turkcell'e verildiği ve bu alan numaralarının başka operatörler tarafından kullanılamayacağı görüşü savunulmuştu. Telekomünikasyon Kurumu tarafından hazırlanan ve 1 Şubat 2007'de Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği konusunda daha önce, 'Biz numara taşınabilirliğini istiyoruz ve bu uygulama başladığında diğer operatörlerin aboneleri bize gelecek' diyen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Danıştay'a yaptıkları iptal başvurusunun nedenini, 'ortaklarımızın haklarını korumaya çalışıyoruz' şeklinde açıklamıştı.

KODLARIMIZ ÇOK DEĞERLİ

 1998 yılında kamu otoritesi ile yapılan lisans anlaşmasında 0530 ile başlayan ve 0539'a kadar devam eden alan kodlarının Turkcell'e tahsis edildiğini belirten Ciliv, iptal başvurusu ile ilgili şu değerlendirmeyi yapmıştı: "Bizim alan kodlarımız, özellikle de 0532 alan kodumuz çok değerli. Biz Turkcell olarak halka açık bir şirketiz. Hisselerimiz hem Türkiye'de hem de ABD'de borsada işlem görüyor. Yatırımcılarımızın değerlerini korumakla yükümlüyüz. Biz numara taşınabilirliğinin Turkcell'in yararına bir uygulama olacağı şeklindeki açıklamalar yapsak da, hukuk servisimiz, bu uygulamanın Turkcell'in ve Turkcell ortaklarının elindeki değerlerin azalmasına neden olacağı görüşünde."

60 GÜNLÜK SÜRE

 Yönetmeliğin yayınlanmasından sonra 60 gün içinde bu konuda dava açma sürelerinin bulunduğunu ve Danıştay'a yaptıkları başvuru ile bu süre içindeki haklarını korumaya çalıştıklarını söyleyen Ciliv, "Biz dava açmasaydık, ortaklarımız bize dava açardı. Şirketimizin sahip olduğu değerleri korumamız gerekiyor" demişti. Telekomünikosyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer de, Turkcell'in Danıştay'a yaptığı başvuruyu değerlendirirken, numara taşınabilirliğini kabul etmemenin 3G'de Turkcell açısından sorun yaratacağını söylemişti. Danıştay, Turkcell'in başvurusunu reddederse Telekomünikasyon Kurumu'nun numara taşınabilirliği konusunda yayınladığı yönetmelik yürürlükte kalacak.

Telekomünikasyon Kurumu cepte ses kalitesi ölçümüne başlıyor

TELEKOMÜNİKASYON Kurumu, cep telefonu kullanıcılarının operatör tercihlerini belirleyebilecek yeni bir uygulama başlatıyor. Kurum, kısa süre içinde Türkiye'deki üç GSM operatörünün il bazında ses kalitelerinin ölçümünü yapacak. Kurum'un üzerinde çalıştığı bu projede yapılan ölçümlerin kamuoyuna duyurulup duyurulmayacağı henüz netleşmedi. Eğer ölçümlerin kamuoyuna duyurulması kabul edilirse, her ay Telekomünikasyon Kurumu'nun web sayfasında operatörlerin il bazında ses kaliteleri ilan edilecek.
 
Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde