Dati'ye şok! Dolguya ruhsat var, binaya yok

Dati'ye şok! Dolguya ruhsat var, binaya yok

Ataköy sahile yapılan dolgu alan tartışmaları devam ediyor. Açıklamalarda bulunan Dati Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran'a şok itraz geldi..

Dati'ye şok! Dolguya ruhsat var, binaya yok
16px
24px
05.06.2015 11:53
ABONE OLgoogle
Ataköy sahile yapılan dolgu alan tartışmaları sürüyor. Dolgu alanı yapan Dati Yatırım Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi ve Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran iddia edilenin aksine Belediye'ye ruhsat müracaatında bulunduklarını ve 6 milyon lira harç ödediklerini söyledi.

İşte Ataköy sahilini katleden holding!

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ise, "Dolgu bitince inşaat ruhsatı vermeyeceğiz. Bu inşaat toplum yararına değil. Biz ruhsat vermeyeceğimiz için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ya da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvurular” dedi.

Ataköy sahile yapılan dolgu alan tartışmaları devam ediyor. Dün açıklamalarda bulunan Dati Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun Mega Yat Limanı alanıyla ilgili 'belediyeye ruhsat müracaatında bulunulmadığı' şeklindeki sözlerinin gerçeği yansıtmadığını iddia ederek, "DATİ Holding olarak Bakırköy Belediyesi'nden aldığımız ruhsatla çalışmalara başladık. Ayrıca belediyeye dolgu ruhsatı karşılığı yaklaşık 6 milyon lira ruhsat harcı ödedik" demişti.

'BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE BAŞVURURLAR

Hürriyet’e açıklamalarda bulunan Bülent Kerimoğlu ise dolgu alan için ruhsat verildiğini fakat inşaat ruhsatı için Belediye’nin ruhsat vermeyeceğini açıkladı. Kerimoğlu, “Dolgu bitince inşaat ruhsatı vermeyeceğiz. Bu inşaat toplum yararına değil. Biz ruhsat vermeyeceğimiz için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ya da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvurular” dedi.

'BAŞVURU YOK'

Bugün de CHP’nin dolgu alan protestosunda konuşan Kerimoğlu,"Konunun birisi marina yat limanı yapılacağı ve bununla ilgili dolgu alanı yapılacağıyla ilgili bir konu. Diğer ikinci konu, üst alanda yapı ruhsat izinleriyle ilgili. Birinci konu dört tane bakanlığın, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın yasal süreci ve onayıyla ilave olarak 18 tane kurumun yasal onayıyla birlikte oluşmuş bir süreçtir. Bununla ilgili olarak Bakırköy Belediyesi'nin bir ruhsat izni yoktur. Bütün bunları kayıt altına almış ve tescillemiştir. Ücret de buradaki hafriyat ve tescille ilgili bir ücrettir. Ama ifade edildiği gibi üst yapıda kendilerinin de söylediği gibi kongre merkezleri, oteller, AVM'ler gibi hiç görmediğimiz ve bilmediğimiz üst yapı inşaat ruhsatlarıyla ilgili olarak bizim bir bilgimiz yok, bize yapılan bir başvuru yok. Bizim de verdiğimiz bir ruhsat yok. Konu iki konu. İkisi birbirinden ayrı konu"diye konuştu.

KARA KALMADI

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) adına eyleme katılan Süleyman Solmaz da, " Rant üzerinden elde edilen yağma ve talan üzerinde ayak basacağımız kara kalmayacak noktaya geldi. Bunun karşılığında yöneticiler bu yağma düzenini devam ettirmek için denizleri doldurmaya başladılar" dedi.
Hürriyet

İşte Ataköy sahilini katleden holding!
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde