Darbeden 3 gün sonra bakanlık'tan yurtdışına giden esrarengiz para..

Darbeden 3 gün sonra bakanlık'tan yurtdışına giden esrarengiz para..

Darbe girişiminden 3 gün sonra "hayvan alımı" sözleşmesi adı altında Macaristan’daki bir firmaya hiçbir teminat almadan ve kurum mevzuatlarına aykırı bir şekilde 3 milyon Euro para gönderdiği iddia edildi...

Darbeden 3 gün sonra bakanlık'tan yurtdışına giden esrarengiz para..
16px
24px
06.05.2017 08:17
ABONE OLgoogle

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda Tarım Kredi Kooperatifleri’nin, darbe girişiminden 3 gün sonra "hayvan alımı" sözleşmesi adı altında Macaristan’daki bir firmaya hiçbir teminat almadan ve kurum mevzuatlarına aykırı bir şekilde 3 milyon Euro para gönderdiği iddia edildi.

Milli Gazete'nin haberine göre 15 Temmuz’un ardından ilk mesai günü, çiftçiye ait olan 3 milyon Euro’nun gönderildiği Macaristan’daki firmanın sorumluluklarının hiçbirini yerine getirmemesi kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

7 AY SONRA iADE EDiLDi

Macaristanlı firmaya aktarılan 12 milyon lira, Estonya ve Letonya’da kurulan bu iki firma tarafından Tarım Kredi’ye 7 ay sonra geri iade edildi. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan Karayama’nın talimatıyla çiftçinin kaynaklarının teminatsız bir şekilde birilerine kullandırılması dikkat çekti.

Çiftçiye teminatsız kredi kullandırmayan Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçinin 12 milyon lirasını 18 Temmuz’da yani hain darbe girişiminden sonraki ilk mesai günü teminatsız bir şekilde Macaristan menşeli bir firmaya aktardı. "Hayvan alımı" sözleşmesi gereğince bu firmaya aktarılan para, daha sonra Estonya ve Letonya’da kurulan iki firmanın Et ve Süt Kurumu’na yaptığı hayvan ithalatında kullanıldı.

Ucuz ve hastalıklı hayvanları Romanya’dan Türkiye’ye ithal eden bu iki firma, kısa sürede hayvan ticaretinden büyük para kazandı.

Macaristanlı firmaya aktarılan 12 milyon lira, Estonya ve Letonya’da kurulan bu iki firma tarafından Tarım Kredi’ye 7 ay sonra geri iade edildi. Çiftçinin en önemli kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri, büyük bir skandalla çalkalanıyor. Hayvancılık ithalatında büyük bir skandala imza atılırken, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan Karayama’nın talimatıyla çiftçinin kaynaklarının teminatsız bir şekilde birilerine kullandırılması dikkat çekti.

TEMİNATSIZ AVANS ÖDEMESİ!

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin, hain darbe girişiminden 3 gün sonra "hayvan alımı" sözleşmesi adı altında Macaristan’daki bir firmaya hiçbir teminat almadan ve tamamen kurum mevzuatlarına aykırı bir şekilde 3 milyon Euro para gönderdiği ortaya çıktı.

MACARİSTANLI FİRMANIN ARKASINDA KİMLER VAR?

Peki, kurum mevzuatlarına aykırı olmasına rağmen 3 milyon Euro teminatsız bir şekilde bu firmaya nasıl ödendi?

Ödemenin yapıldığı Macaristanlı firmanın arkasında kimler var?

18 Temmuz’dan hemen sonra yani Ağustos ayında Estonya ve Letonya’da kurulan iki firma ile Macaristan’daki firma arasında nasıl bir ilişki bulunuyor?

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Romanya’dan besilik hayvan ithalatı yasağının kalkmasıyla birlikte bu ülkeden yapılan ithalatın neredeyse tamamı neden sadece bu iki firmaya verildi?

Ve bu iki firmanın Romanya’dan ithal ettiği hayvanlarda ciddi ölümler yaşanmasına rağmen bakanlık, bu firmaları neden sorgulamıyor?

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde