Darbeciler Turkcell'i de basmış

Darbeciler Turkcell'i de basmış

Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, “Bir grup kalkışmacı Gebze Data Center’ımıza geldi. İletişimi kesmeye çalıştı. İzin vermedik, kapasiteyi artırdık” dedi.

Darbeciler Turkcell'i de basmış
16px
24px
19.07.2016 16:40
ABONE OLgoogle
Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz cuma gecesi belki de kesintisiz ve hızlı iletişimin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Zira o gece hem internet kullanımı hem konuşma trafiği 3-4 kat arttı. O gece Digiturk, TÜRKSAT gibi baskına uğrayan bir kurum da Turkcell'di.

İLETİŞİMİ KESMEMİZİ İSTEDİLER

Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu baskıya rağmen iletişimi kesmedikleri o geceyi anlattı: "Gebze Data Center'ımıza gelen bir grup kalkışmacı oradaki personelimizin ellerindeki cihazları aldı. Fakat tabii ki biz tek bir merkezden yönetilen bir altyapıya sahip değiliz. Orada yaptıkları bir sonuç vermedi. İnterneti kesmemizi yavaşlatmamızı istediler. Biz iletişimi kesmedik aksine katbekat artırdık. Onların tankları varsa vatandaşlarımızın da cep telefonları vardı. Hep söylüyoruz dijital yayıncılığın da önemi bir kez daha görüldü."

Habertürk'ün haberine göre uydu yayınları kesilirken internet üzerinden yayın yapan bizim gibi platformlar haber akışını sonuna kadar sağladı. Başka telekom şirketleri daha büyük saldırılarla karşı karşıya kaldı.

'HALKIMIZIN İLETİŞİMİ KESİLMESİN DİYE HER ŞEYİ YAPTIK"

Türksat'ta bir arkadaşımızı da şehit verdik. Onların da kayıplarını üzüntüyle bildirmek isterim. Tüm demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hiç şüphe yok ki iletişimin durdurulması ve halkımızın bilgilere ulaşamaması, Cumhurbaşkanı'mız ve Başbakan'ımızdan gelen mesajları engellemek amacını güdüyordu. 4.5G'nin de önemi bir kez daha görüldü. Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın görüntülü haber kanalına bağlanması o gecenin en önemli noktalarından biriydi. Biz iletişime güç verdik sağlıklı bağlantı yerini buldu."

"Onların tankları varsa vatandaşlarımızın da cep telefonları vardı. Darbe girişimini demokrasi şölenine çevirdiler. Başka ülkede olsa böyle bir tepkiyi göremezdik. Çılgın Türkler bunu da yaptı" diyen Terzioğlu şöyle konuştu: "Olay esnasında 190 bine yakın vatandaşımız da yurtdışındaydı. Hem onlara hem de Türkiye'nin her yerindeki 35 milyon kullanıcıımıza kesintisiz hizmet verdik. İletişimlerini devam ettirmek için hem konuşma süresi hem de mesajlaşma ve internet kullanımı anlamında ücretsiz tanımlamalar yaptık. Yurtdışındaki müşterilerimiz de dahil olmak üzere. Tüm bunların bize maliyeti 400 milyon lirayı buldu ama bu ülkeye feda olsun. Halkımız sayesinde demokrasi kazandı."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde