Darbe girişimi sonrası bir ilk... Erdoğan'dan iki mesaj

Darbe girişimi sonrası bir ilk... Erdoğan'dan iki mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın görüşmesi 08.10'da başladı ve 45 dakika sürdü.

Darbe girişimi sonrası bir ilk... Erdoğan'dan iki mesaj
16px
24px
04.09.2016 08:27
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Tüm terör örgütlerine karşı aynı tavrı takınmak zorundayız' mesajı verdi, "DAİŞ terör örgütüyle olan mücadelemiz, PKK, YPG ile mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. Temennimiz güneyimizde bir terör koridoru oluşmasın" dedi.

FETÖ'nün darbe girişimi ve Gülen'in iadesine de değinen Erdoğan, "Darbe girişimi öncesi bu teröriste karşı hazırlanan dosya gönderilmiştir. 15 Temmuz'dan sonra hazırlanmakta olan dosyalar da yine ABD'den gelen heyete daha sonra teslim edilecektir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak için geldiği Çin'in Hangcou kentinde, ABD Başkanı Obama ile bir araya geldi. Marriott Otel'de basına kapalı gerçekleşen görüşme, saat 08.10'da başladı. Görüşmede Suriye, Fırat Kalkanı operasyonu, terörle mücadele, 15 Temmuz darbe girişimi gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyordu. 45 dakika süren görüşmenin ardından liderler şu açıklamaları yaptı:

Obama: Size ve Türk halkına mültecilere kapılarınızı açtığınız için teşekkür ediyoruz. Dünyada tüm ülkelerden fazla mülteciye kapılarınızı açtınız. Birleşmiş Milletler'in toplantısının yanısıra bir de mültecilerle ilgili toplantılar olacak. Başkan Erdoğan ve Türkiye mültecilerin yükünü yalnız taşımamalıdır. Hepimiz desteklemeliyiz Türkiye'yi. Sizi gördüğüme sevindim başkanlığım sırasında şimdiye kadar yarattığımız güçlü ittifağın devamını diliyorum.

TEMENNİMİZ TERÖR KORİDORU OLUŞMASIN

Erdoğan: Sayın Barak teşekkür ediyorum. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra telefonla görüşmeden sonra burada yaptığımız yüz yüze görüşmede verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Tüm terör örgütlerine karşı aynı tavrı takınmak durumundayız. Çünkü terörizmin her türü kötüdür.

-Şu anda özellikle bölgemizde Suriye ve Irak’taki devam etmekte olan DAİŞ terör örgütüyle olan mücadelemiz, PKK, YPG ile mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. Temennimiz güneyimizde bir terör koridoru oluşmasın.

GÜLEN'İN İADESİYLE İLGİLİ...

(FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi) Darbe girişimi öncesi bu teröriste karşı hazırlanan dosya gönderilmiştir. 15 Temmuz'dan sonra hazırlanmakta olan dosyalar da yine ABD'den gelen heyete daha sonra teslim edilecektir. Onların da çalışmaları şu anda devam etmektedir. ABD Adalet Bakanlığından bir heyet gelmiştir. Şimdi de bizden yine Adalet Bakanlığından bir heyet aynı şekilde ABD'ye, hatta Adalet Bakanımız ve İçişleri Bakanımız birlikte ABD'ye gidecekler orada da bu çalışmayı birlikte yapacaklardır.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde