Danıştay noktayı koydu.. "Saray hâlâ kaçak"

Danıştay noktayı koydu.. "Saray hâlâ kaçak"

Sit alanı olan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine kaçak olarak inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'ndan flaş bir karar çıktı.

Danıştay noktayı koydu.. "Saray hâlâ kaçak"
16px
24px
26.05.2015 12:18
ABONE OLgoogle
Danıştay, Sit alanına Saray yapılmasının önünü açan Koruma Kurulu'nun ilke kararını oy birliğiyle reddetti. Bu kararla tarihi sit alanlarında yapılaşma yapılamayacak. Böylece Ak Saray ikinci kez kaçak durumuna düştü.

Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin AOÇ arazisinde ilgili verdiği yürütmeyi durdurma kararı üzerine, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, 271 sayılı ilke kararını değiştirerek, "Koruma amaçlı imar planları olmadan tarihi sit alanlarında kamu binaları yapılabilir" kararı almıştı. Bunun üzerine Saray sit alanı olan AOÇ'de inşa edilmişti.

Zaman'dan Yavuz Akengin'in haberine göre, konuyu Mimarlar Odası Ankara Şubesi mahkemeye taşıdı. Dava Danıştay'a gitti. Davayı görüşen Danıştay İdari Davalar Daireleri Kurulu oy birliği ile Koruma Kurulu'nun ilke kararını bozdu. Böylece Sit alınan yapılaşmanın önünü açan karar da bozulmuş oldu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde