Danıştay ‘dur’ diyor dinleyen yok

Danıştay ‘dur’ diyor dinleyen yok

on üç yılda Danıştay’ın durdurma kararı verdiği halde inşaatı devam eden bir sürü yapı var. Danıştay ve bölge idare mahkemelerinin yürütmeyi durdurma kararları yok hükmünde sayılıyor.

Danıştay ‘dur’ diyor dinleyen yok
16px
24px
07.05.2015 07:43
ABONE OLgoogle
Danıştay, İstanbul Şişli’deki tarihi likör fabrikasının yerinde yükselen Quasar gökdelenleri için inşaatın derhal durdurulması kararını verdi. Ancak bu önemli karara rağmen inşaat hızla yapılmaya devam ediliyor.

Artık Danıştay’ın ve bölge idare mahkemelerinin yürütmeyi durdurma kararları Türkiye’de adeta yok hükmünde sayılıyor. Rant hırsı, onlarca iptal kararına rağmen hukuku çiğnemeye devam ediyor.

Son üç yılda, mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararına rağmen İstanbul’un farklı semtlerinde onlarca hukuksuz gökdelen yükseldi. Hâlâ da yükselmeye devam ediyor. Peki, bu inşaatlar nerelerde yükseldi ve yükselmeye de devam ediyor?

Saray, hukuku dinlemedi

Yaklaşık 2 milyarlık maliyetiyle büyük tartışmalara neden olan Ankara’daki kaçak Cumhurbaşkanlığı Sarayı, 5. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma karına rağmen tamamlandı.

İmar planı iptal edildi ama inşaat tamamlandı

Zorlu, Danıştay’ın imar planını iptal kararını dinlemedi.

İstanbul’un siluetini bozdu

Zeytinburnu’ndaki 16-9 gökdelenlerinin inşaatı, Bölge İdare Mahkemesi’nde açılan iki ayrı davaya rağmen tamamlandı.

Tarlabaşı’ndaki dönüşüm hukuksuz

2014 yılında, Danıştay, kamulaştırmaların “kamu yararına olmadığına” karar vermesine rağmen Tarlabaşı’ndaki restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Demirören AVM

İstiklal Caddesi’ndeki Demirören AVM, Bölge İdare Mahkemesi’nin, yapımının hukuksuz olduğuna karar vermesine rağmen tamamlandı. 

Karar 9 yıl sonra onandı!

Sulukule projesinin iptali, yıkımdan tam 9 yıl sonra onandı. Bu arada TOKİ, inşaatı çoktan bitirmişti!

Osmanlı Evleri de dinlemedi

Ayvansaray’daki Osmanlı Evleri, mahkeme kararını dinlemeyen bir baş     
 
‘Emek’ler boşa gitti

Emek sineması için mahkemenin iki kez yürütmeyi durdurma kararı vermesine rağmen rağmen yıkım gerçekleşti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde