Danıştay, Saraçoğlu Mahallesi’nin Emlak GYO’ya devrini durdurdu

Danıştay, Saraçoğlu Mahallesi’nin Emlak GYO’ya devrini durdurdu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Saraçoğlu Mahallesi’nin Emlak GYO’ya devredilmesine ilişkin Danıştay 10. Daire Başkanlığı’nın yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı

Danıştay, Saraçoğlu Mahallesi’nin Emlak GYO’ya devrini durdurdu
16px
24px
28.03.2018 05:03
ABONE OLgoogle

Mimarlar Odası Ankara Şubesi bugün şube binasında yaptığı açıklamayla Danıştay 10. Daire Başkanlığı’nın Saraçoğlu Mahallesi’nin Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na (Emlak GYO) devredilmesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı.

Açıklamayı yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Tezcan Karakuş Candan kararın 29 Ocak’ta verildiğini, daire başkanlığının gerekçeli kararı bugün itibariyle UYAP sistemine yüklediğini belirtti.

Candan, Emlak GYO’nun “arsa satışı gelir paylaşımı ihalesi” açtığını ve bu ihalenin 26 Nisan’da yapılması planlandığını hatırlatarak “bu kadar acele etmelerinin nedeninin” Danıştay 10. Daire Başkanlığı’nın 29 Ocak’ta vermiş olduğu karar olduğunun altını çizdi.  Tarihi Saraçoğlu Mahallesi yıkılacak otopark yapılacak

Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen ise “Hukukun işlemediği bir Türkiye’de çok fazla yıkıma şahit olduk” diyerek sözlerine başladı. Evirgen, “Saraçoğlu Mahallesi ile ilgili çıkan bu karar aslında hukuk işlediği zaman, hukukun bize verdiği haklılıkla beraber de işlerin gerçekten yoluna girebileceğinin göstergesi” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde