Damat seçimini yaptı! Ortak olarak kimle anlaştı?

Damat seçimini yaptı! Ortak olarak kimle anlaştı?

Orka Group, yurtiçi ve yurtdışı hızlı büyüme stratejisi doğrultusunda, uluslararası yatırım şirketi ile anlaşma imzaladı

Damat seçimini yaptı! Ortak olarak kimle anlaştı?
16px
24px
17.07.2012 07:24
ABONE OLgoogle

Orka Group, yurt içi ve yurt dışı hızlı büyüme stratejisi doğrultusunda, uluslararası yatırım şirketi Investcorp ile azınlık payları konusunda anlaşma imzaladı.

      Orka Group'tan yapılan açıklamaya göre, Investcorp, Orka Group'un hissedarları ile azınlık hisselerini satın almak üzere kesin anlaşma imzaladı. İşlemin kapanışı, Rekabet Kurumu'nun onayıyla gerçekleşecek.

      Orka Group'un büyüme hedefleri için önemli miktarda sermaye sağlayacak bu işlem, aynı zamanda Investcorp'un Gucci, Tiffany ve Saks Fifth Avenue gibi moda perakendesi şirketlerindeki geçmiş yatırımlarından kazandığı bilgi birikimini de beraberinde getirecek. Bu finansal ve stratejik katkılar Orka Group'un erkek modasındaki güçlü markalarını, üstün tasarım ve ürün kalitesini destekleyerek başarılı büyümesini hızlandıracak.

      Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, ''Uluslararası yatırımcıların uzun zamandır grubumuza yönelik ilgisi devam ediyordu. En doğru seçimi yaptığımıza inanıyorum. Bu işlem, dünya tarafından bilinen markalarımızın potansiyelinin uluslararası pazarlarda artmasına, yurt içi ve yurt dışı pazarlarda da daha hızlı büyümesine olanak sağlayacaktır'' ifadelerini kullandı.

      Investcorp Yönetici Direktörü, Tristan de Boysson ''Investcorp Orka Group'a yapacağı yatırımdan dolayı heyecan duymaktadır. Türkiye moda perakende pazarı, özellikle erkek modası pazarı, önemli büyüme potansiyeline sahiptir ve Orka Group erkek moda perakendesi pazarında fırsatları değerlendirebilmek adına en iyi şekilde konumlanmıştır. Orka Group bütün doğru marka ve tasarım elementlerini bünyesinde barındırmaktadır ve biz bu uluslararası başarı hikayesinin bir parçası olmak için sabırsızlanıyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.
     

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde