Damat, hangi ülkeye göz dikti?

Damat, hangi ülkeye göz dikti?

Süleyman Orakçıoğlu’nun yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Orka Group, hangi ülkeye göz dikti?

Damat, hangi ülkeye göz dikti?
16px
24px
20.04.2012 09:06
ABONE OLgoogle

Türk hazır giyim şirketlerinin dünya pazarlarına açılması yeni değil. Birçok markamız bizzat yurtdışında mağaza açarak varlıklarını dünyaya taşıyor. Bunlardan biri de Damat, Tween, ADV ve D’S Damat markalarının yaratıcısı Orka Group...

Süleyman Orakçıoğlu’nun yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Orka Group’un halen yurtdışında 35’i Damat Tween olmak üzere 47 mağazası var. Orka, her yıl bir yurtdışı pazarı hedef seçiyor ve ona odaklanıyor. Örneğin geçen yıl Romanya’yı mercek altına almış ve bu ülkede 4 mağaza açmıştı.

Bu yıl sonuna kadar Romanya’da 7 mağazaya ulaşılması bekleniyor. Öğrendiğimize göre Orka, bu yıl Polonya’ya odaklanmış. Bu hafta Orka Poland şirketinin kuruluşu tamamlanacakmış.

Orka Group Genel Koordinatörü Osman Arar, geçen hafta son hazırlıklarla ilgilenmek üzere Polonya’ya gitmiş. Özellikle alışveriş merkezlerinde mağaza açmak isteyen Arar, 5 lokasyonu gözüne kestirmiş. Arar, “Eylül ayı içinde ilk mağazamızı Varşova’da açarız. Yıl sonuna kadar da en az 3 mağazaya ulaşırız” diyor.

Bu arada, Polonya’da yaklaşık 100 alışveriş merkezi bulunduğunu belirtelim. Krizle birlikte kiralar biraz düşmüş. Halen AVM’lerdeki mağazaların metrekaresi 35 ila 65 euro arasında değişiyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde