Damat, İHA’lardan 50 milyon dolar kazandı

Damat, İHA’lardan 50 milyon dolar kazandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar, TSK’ya sattığı 12 insansız hava aracından (İHA) 50 milyon dolar kazandı.

Damat, İHA’lardan 50 milyon dolar kazandı
16px
24px
13.06.2016 09:27
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar, TSK’ya sattığı 12 insansız hava aracından (İHA) 50 milyon dolar kazandı. Kabul testlerini tamamlayan ve envantere giren TB2 isimli taktik İHA’lar, terörle mücadele bölgesinde keşif ve gözetleme amaçlı kullanılıyor.

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü de aynı İHA’dan 6 adet sipariş verdi. Bayraktar’ların kasasına bu projeden de yaklaşık 25 milyon dolar girecek.

Bayraktar ailesine ait Baykar Makina tarafından üretilen ilk 6 adet TB2, 2014’ün Kasım ayında, diğer 6 uçak ise geçtiğimiz Haziran ayında TSK’ya teslim edildi. Edinilen bilgilere göre, tüm teslimatların tamamlanmasının ardından şirkete, Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından toplamda 50 milyon dolar ödeme yapıldı.

Orta irtifa ve uzun menzil (MALE) sınıfı İHA konseptine uygun olarak geliştirilen TB2, tam otomatik uçuş kontrol özelliklerine sahip. Yaklaşık 8 km yüksekliğe tırmanabilen TB2, 24 saat havada kalıyor.

Veri iletim menzili ise 150 km. TB2 ayrıca Aralık ayında, Roketsan üretimi UMTAS tanksavar füzesi ile test atışı gerçekleştirdi. Baykar’ın bundan sonra elektronik harp görevi yapabilecek İHA’lara yoğunlaşacağı belirtiliyor. Şirketin ürettiği mini İHA’lar da TSK tarafından kullanılmaya devam ediliyor.

Emre Soncan/Yeni Hayat
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde