Damadın gazetesi Ak Parti listesini beğenmedi!

Damadın gazetesi Ak Parti listesini beğenmedi!

Erdoğan’ın istediği bazı isimlerin AKP aday listesinde yer almaması Saray’ı kızdırdı. Erdoğan’a yakın Sabah grubunda tam listenin bu yüzden yayımlanmadığı konuşuluyor.

Damadın gazetesi Ak Parti listesini beğenmedi!
16px
24px
10.04.2015 04:29
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın da yer aldığı AKP’nin milletvekili aday listesi, Saray ile Başbakanlık arasında yeni bir gerilim kaynağı hâline geldi.

Saray’ın listeden rahatsız olduğu ve bu nedenle de milletvekili aday listelerinin hükümete yakınlığı ile bilinen Sabah Grubu’nda yayımlanmadığı belirtildi. Bu iddia, Ankara’da dün bir numaralı gündem maddesi haline geldi.

SARAY MEMNUN DEĞİL

Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak ile danışmanlarının isimleri nedeniyle listeyi Saray’ın hazırladığı iddiası ortaya atıldı.

Birçok siyasetçi ve gazeteci, Saray’ın AKP listesine damga vurduğu yönünde görüş bildirdi. Taraf’ın AKP yöneticilerinden edindiği bilgiye göre, AKP kulislerinde listelerin Saray’ı memnun etmediği hatta kızdırdığı konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlığını yürüten Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıdırım’ın sağ kolu olarak nitelendirilen Süleyman Kahraman başta olmak üzere THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ile Ulaştırma Bakanlığı bürokratlarının büyük kısmı listeye alınmadı.

Bu isimler, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ekibinden veto yedi. Bunun dışında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek başta olmak üzere bir çok siyasetçinin yakını da “akrabalık kriteri” gerekçe gösterilerek elendi. Tüm bu gelişmeler Saray’ı ve çevresini rahatsız etti. Davutoğlu ve ekibinin Saray’a liste çalımı attığı düşünülüyor.

SABAH GAZETESİ’NDE YOK

Saray’ın, AKP’nin milletvekili aday listesinden rahatsız olduğuna yönelik iddialara gerekçe olarak da listenin Saray’a yakınlığı ile bilinen Sabah Grubu’nda yayınlanmaması gösteriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’ın başında bulunduğu Sabah Grubu, milletvekili aday listelerini yayınlamayan tek grup oldu. Listelerle ilgili genel haberler yapıldı.

Ancak tam listenin yayınlanmaması dikkat çekti. Ankara kulislerinde, Saray’ın listelere yönelik tepkisi nedeniyle “tam listenin” gazetede yer almadığı belirtildi. Sabah Grubu, bir çok gazetenin listeleri manşet yaptığı gün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran ziyaretini manşet yapmıştı. Ziyareti, AKP’nin listesinden daha fazla yer ayırması dikkat çekti.

Hüseyin Özay/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde