Dalgakıran Amerika’yı keşfetti!

Dalgakıran Amerika’yı keşfetti!

Adnan Dalgakıran önümüzdeki dönemde yurtdışı ihracat atağında bir ilke imza atmaya hazırlanıyor

Dalgakıran Amerika’yı keşfetti!
16px
24px
16.05.2014 15:47
ABONE OLgoogle
Adnan Dalgakıran iş dünyasında kendine has üslubu ve açık sözlülüğüyle bilinir. İstanbul Sanayi Odası Meclis toplantılarında boy gösteren renkli bir simadır. Şirketi Dalgakıran Kompresör ise, Türkiye'nin en büyük endüstriyel kompresör üreticisi ve ihracatçısı konumundadır. Adnan Dalgakıran önümüzdeki dönemde yurtdışı ihracat atağında bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Edindiğimiz bilgiye göre, Latin Amerika pazarına girmek için ABD’nin Orlando şehrinde bir satış ve dağıtım ofisi kurmuş.

ABD pazarına açılma girişimiyle ilgili bilgi veren Adnan Dalgakıran, ABD’de şirket kurmanın avantajına da dikkat çekiyor. Dalgakıran’a göre, ABD’de şirket kurmanın maliyeti Türkiye’ye göre yüzde 50 daha ucuz. Arazi, kredi ve bina maliyetleri de Türkiye’den çok daha ucuz. Daha önce Rusya, Almanya ve Ukrayna’da satış ve satış sonrası ofisler açıp distribütör ağları kuran Dalgakıran’ı diğer Türk şirketleri takip etmişti. Dalgakıran yine iddialı. Bu kez de öncü olacağına emin. 

1965 yılında İstanbul Karaköy’de temelleri atılan Dalgakıran Kompresör, şu anda İstanbul Sancaktepe’de birbirine entegre üç fabrikada üretim yapıyor. Üretimin yaklaşık yüzde 70’i 100’den fazla ülkeye ihraç ediliyor. Dünyadaki ilk beş kompresör üreticisi arasında olmayı hedefleyen Dalgakıran, kuruluşundan bugüne kadar yaptığı yatırımlarla bugün yılda 8 bin adet vidalı, 12 bin adet pistonlu kompresör üretim kapasitesine ulaştı. 

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde