Daikin, Goodman Global'in tamamını satın aldı

Daikin, Goodman Global'in tamamını satın aldı

Daikin, ABD'nin en büyük ikinci klima üreticisi Goodman Global'in tamamını 3,7 milyar dolara satın aldı

Daikin, Goodman Global'in tamamını satın aldı
16px
24px
03.09.2012 15:07
ABONE OLgoogle

Daikin, ABD'nin en büyük ikinci klima üreticisi Goodman Global'in tamamını 3,7 milyar dolara satın aldı.
      Daikin'den yapılan açıklamada, şirketin, ABD'nin en büyük ikinci üreticisi olan Goodman Global'in tamamını 3,7 milyar dolara almak için anlaşmaya vardığı belirtildi.

      Açıklamaya göre, 2011 yılında Airfel'i satın alarak Türkiye iklimlendirme sektörüne giriş yapan dünyanın en büyük klima üreticilerinden Daikin, ABD'nin önemli klima şirketlerinden Goodman Global Group Inc.'in satın alınması için Goodman ve onun en büyük paydaşı Hellman&Friedman ile 29 Ağustos 2012 tarihinde anlaşmaya vardı.

      Anlaşmayla, Daikin, 3,7 milyar Amerikan doları karşılığında Goodman'ın tamamına sahip oldu.

      Daikin Başkanı ve Üst Yöneticisi Noriyuki Inoue, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, global ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme üreticisi liderliği yolunda Daikin'in, dünyanın en büyük iklimlendirme pazarı olan Kuzey Amerika'da Goodman ile güçlerini birleştireceğini belirtti. Inoue, Daikin ve Goodman Global ürünlerinin farklı bölgelere ulaştırılması açısından iyi bir dağıtım ağına sahip olduklarını ifade etti.

      Haziran 2012 sonu itibarıyla 285 milyon liraya ulaşan cirosu ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 65 büyüme kaydeden Daikin Türkiye de bu yıl 530 milyon lira olan ciro hedefinin yüzde 55'ini ilk altı 6 ayda gerçekleştirmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde