Daha 8 ay önce hedef büyütmüştü! MÜSİAD eski Başkanı da konkordato ilan etti

Daha 8 ay önce hedef büyütmüştü! MÜSİAD eski Başkanı da konkordato ilan etti

MÜSİAD İzmir Başkanlığı’nı uzun yıllar yürüttükten sonra geçen görevi devreden, Ülkü Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü ve kardeşi Mustafa Ülkü konkordato ilan etti.

Daha 8 ay önce hedef büyütmüştü! MÜSİAD eski Başkanı da konkordato ilan etti
16px
24px
15.06.2019 14:12
ABONE OLgoogle

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD); İzmir Başkanlığı’nı uzun yıllar yürüttükten sonra geçen 27 Ocak’ta görevi Bilal Saygılı’ya devreden, Ülkü Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü ve kardeşi Mustafa Ülkü konkordato ilan etti.

Talebi dikkate alan İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Ülkü Çeyiz Konfeksiyon Deri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Ümit Ülkü ve kardeşi Mustafa Ülkü hakkında, 28 Mayıs 2019’dan başlamak üzere, 3 ay geçici mühlet verip konkordato komiseri atadı. 30 yıllık köklü bir firmadan gelen bu haber, İzmir iş dünyasında şok etkisi yarattı.  Her iki sanayiciden biri konkordato mağduru

DAHA 8 AY ÖNCE HEDEF BÜYÜTMÜŞTÜ

Sonkale.com’dan Mustafa Akbaş’ın haberine göre; perakende zincir mağazaları, züccaciye, elektrikli küçük ev aletleri, beyaz eşya ve mobilya ile sektörün lideri olan Ülkü Grup, henüz 8 ay önce, “Hanzede” markasıyla dünyaya açılmış ve hedef büyüttüğünü açıklamıştı. 

İstanbul İSTOÇ’ta 2 bin metrekarelik alanda yeni şube açtıklarını duyuran işadamı Ülkü, "Yatırımın risk görüldüğü bir ortamda biz iş insanları olarak ülkemize her zaman güveniyoruz. Kenetlenerek ülkemize hem örnek teşkil edecek üretim, hem de istihdamı arttıracak çalışmalar yapmak önemli. Kendi markamızla, ürün çeşidimizi de artırarak dünyaya ihracat yapmak için de bu işin merkezi İstanbul'da bir şube açtık. Büyümeyi sürdürüyoruz. Dünyaya Türk markasını yayacağız" demişti.

Grubun İzmir’de de büyümesini sürdürdüğü, MTK Sitesi’ndeki merkezini gelecek günlerde Gaziemir’de 6 bin metrekarelik dev alana taşıyacağı ifade edilmişti. Daha 8 ay önce böylesi bir atılım yapan ve ekonomik kararlılık sergileyen firmanın konkordato ilan etmesi akıllarda soru işareti bıraktı.

AKP İL BAŞKANLIĞI GÜNDEMDEYDİ

Ülkü, geçen Aralık ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ikinci 100 günlük eylem planının da devletin işleyiş hızını artıracağını ileri sürmüştü. 31 Mart yerel seçimleri sonrası Aydın Şengül’ün istifasının ardından ismi AKP İzmir İl Başkanlığı için de gündeme gelen Ümit Ülkü, halen Yeşilay İzmir Şube Başkanlığı’nı yürütüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde