Dağdan inen teröristlere iş kredisi ve TOKİ’den ev

Dağdan inen teröristlere iş kredisi ve TOKİ’den ev

Askeri-polisi şehit edenler devlet kesesinden ödüllendirilecek.

Dağdan inen teröristlere iş kredisi ve TOKİ’den ev
16px
24px
30.07.2014 10:01
ABONE OLgoogle
Sözde barışın yol haritasının detayları ortaya çıktı. PKK’lılara sosyal ve psikolojik destek verilecek, meslek edindirilecek, yuvası yapılacak.

Cum­hur­baş­kan­lı­ğı se­çim­le­ri­nin ar­dın­dan söz­de çö­züm sü­re­ci­ne ki­lit­le­ne­cek hü­kü­me­tin yol ha­ri­ta­sı şe­kil­le­ni­yor. Ro­ta Ha­be­r’­in ha­be­ri­ne gö­re, Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Be­şir Ata­la­y’­ın ko­or­di­na­tör­lü­ğün­de yü­rü­tü­len ça­lış­ma­da atı­la­cak adım­lar şöy­le:

Si­lah bı­ra­kıp Tür­ki­ye­’ye dö­nen, su­ça ka­rış­ma­mış PKK’­lar için uyum prog­ram­la­rı dü­zen­le­ne­cek.

Dağ­da­ki şart­lar­dan son­ra şe­hir ha­ya­tı­na uyum­la­rı için hem psi­ko­lo­jik hem de sos­yal des­tek ve­ri­le­cek. Bu ko­nu­da Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı ile Ai­le Ba­kan­lı­ğı dev­re­de ola­cak.

Su­ça ka­rış­mış ör­güt üye­le­ri ve yö­ne­ti­ci­le­rin ise baş­ka ül­ke­ler­de ya­şa­ma­sı­na im­kan sağ­la­na­cak.

İş ku­ra­bil­me­le­ri için ön­ce­lik­le mes­lek edin­dir­me kurs­la­rı dev­re­ye so­ku­la­cak. Bu kurs­la­rı bi­ti­ren­ler ken­di iş­le­ri­ni ku­ra­bil­me­le­ri için mik­rok­re­di uy­gu­la­ma­la­rın­dan ya­rar­lan­dı­rı­la­cak.

Ba­rın­ma ih­ti­yaç­la­rı­nın kar­şı­lan­ma­sı ko­nu­sun­da ise TO­Kİ dev­re­de ola­cak. PKK’­lı­lar, sos­yal ko­nut­lar­dan uzun va­de­li tak­sit­ler­le ya­rar­lan­ma­sı sağ­la­na­cak.
Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde