DEİK’in internet sitesi de kapatıldı

DEİK’in internet sitesi de kapatıldı

Torba yasa’yla Ekonomi Bakanlığı’na bağlanan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) internet sitesi de kapatıldı.

DEİK’in internet sitesi de kapatıldı
16px
24px
16.09.2014 08:50
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Eylül’de imzaladığı ‘torba yasa’yla Ekonomi Bakanlığı’na bağlanan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) internet sitesi de kapatıldı.

İnternetten www.deik.org.tr adresinden DEİK’in internet sitesine ulaşmak isteyenler ‘sonuç bulunamadı’ sayfası ile karşılaşıyor.

Turgut Özal’ın başbakanlığı döneminde dış ticareti artırmak için kurulan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı faaliyet gösteren DEİK, geçen hafta AKP’li milletvekillerinin son dakika önergesiyle torba yasa ile Ekonomi Bakanlığı’na bağlanarak devletleştirilmişti. DEİK kuruluşundan itibaren 27 yıldır TOBB bünyesinde, Türkiye’nin ünlü işadamlarının gönüllü yöneticilik yaptığı iş konseyleri ile birlikte faaliyet gösteriyordu.

DEİK’in bakanlığa bağlanmasının ardından 50’ye yakın çalışanın işine son verildi. TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer’e de DEİK’in kapatılması ile ilgili bir soruya, “Tam olarak ne olduğunu da anlayabilmiş değiliz. Herhangi bir yorum yapamayacağız.” demişti.

DEİK Türkiye, Fransa, İsviçre ve Belçika İş Konseyleri eski Başkanı olan Uğur Yüce, DEİK’in Ekonomi Bakanlığı’na bağlanmasına tepki gösterdi. Yüce, hükümeti ‘darbecilikle’ suçladı. DEİK Türk-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın da, “Türkiye’de bazı şeyler böyle gece yarısı ayarlarla gerçekleştirilebiliyor.” ifadesini kullanmıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde