DEİK'de Ferit Şahenk gidebilir

DEİK'de Ferit Şahenk gidebilir

DEİK'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı 25 Ocak’ta yapılacak Genel Kurul’da yönetim ve icra kurulları yeniden belirlenecek.

DEİK'de Ferit Şahenk gidebilir
16px
24px
21.01.2020 18:50
ABONE OLgoogle

DEİK Yönetim Kurulu; biri başkan olmak üzere toplam 35 üyeden oluşuyor. Kurulda iş konseyleri başkanları arasından 11 üye, kurucu kurumlar TOBB, TİM, MÜSİAD ve Türkiye Müteahitler Birliği başkanlarından oluşan 4 üye, diğer kurucu kuruluş ve kurumsal üye temsilcileri arasından 9 üye ve DEİK üyeleri arasından 10 üye yer alıyor.

Yeni dönemde Yönetim Kurulu’nda çok büyük değişiklikler beklenmiyor ancak toplantılara katılamayan bazı üyelerin yerine yeni isimler gelmesi bekleniyor. DEİK mektubunu kimler, neden yazdı? Bu isimler arasında Ferit Şahenk öne çıkıyor. Tuncay Özilhan ve Rona Yırcalı’nın iş konseylerinden ayrılması yönetim kuruluna yeni isimler için yer açıyor.

Ancak yıllarca başkanlık yapan Yırcalı’nın bir kurumdan seçilme ihtimali olduğu söyleniyor. Gelecek isimlerden bir başkasının Mehmet Büyükekşi olması da sürpriz olmayacak.

Yönetim Kurulu’nda yer alan Ali Koç ve Güler Sabancı’nın ise ailelerini temsilen yer alıp almayacakları da hafta sonu belli olacak.

Jale Özgentüürk/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde