DEİK: Ekonomide yaşananlar tamamen sürpriz

DEİK: Ekonomide yaşananlar tamamen sürpriz

Rona Yırcalı, ekonomide yaşanan dalgalanmaların dış kaynaklı olduğunun anlaşıldığını ifade ederek, ''Ekonomideki gelişmelerin tamamen sürpriz olduğunu düşünüyorum'' dedi.

DEİK: Ekonomide yaşananlar tamamen sürpriz
16px
24px
12.08.2011 12:57
ABONE OLgoogle

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanı Rona Yırcalı, ekonomide yaşanan dalgalanmaların dış kaynaklı olduğunun anlaşıldığını ifade ederek, ''Ekonomideki gelişmelerin tamamen sürpriz olduğunu düşünüyorum'' dedi. 

     Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Meclis Toplantısı'na başkanlık eden Yırcalı, Türkiye ve dünya ekonomilerinde yaşanan dalgalanmalarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Dünya borsaları, döviz ve altın piyasalarında yaşanan gelişmelerin kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu açıklayan Yırcalı, beklemekten başka seçenek bulunmadığını kaydetti. 

     ''Ekonomideki gelişmelerin tamamen sürpriz olduğunu düşünüyorum'' diyen Yırcalı, şunları söyledi:
     ''ABD'nin kredi notunun düşmesiyle ekonominin büyük bir hız kazandığı söyleniyor. Son 10 gün içinde borsalarda büyük çalkantı var. İMKB bir ara 48 bin puana kadar düştü, ardından 52 bin puanla kapandı. Dolar 1,77, avro ise 2,55'ten kapandı. Kimse ne olacağını bilmiyor. Ancak doğrudan doğruya dışarıdan kaynaklanan ve bizi de etkileyen bir konu. 

     Bu dönemde avro ile borçlananların borcu, liraya göre son 6 ayda yüzde 20 arttı. Türk iş adamının yabancı para borcunun büyük bölümü avro üzerinden. Bunun tesirini hemen görmeyiz. Çalkantının ne kadar olacağını, ne zaman duracağını bilmek lazım. Bu doğrudan doğruya cari açığa da tesir edecek. Yurt dışı borcumuzu da etkileyeceğini düşünüyorum.''
  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde