DASK'ın hedefi 10 milyon eve sigorta

DASK'ın hedefi 10 milyon eve sigorta

DASK’ın hedefi 2014’te 6 milyon, 2017’de 10 milyon zorunlu deprem sigortalı konut

DASK'ın hedefi 10 milyon eve sigorta
16px
24px
21.08.2012 10:13
ABONE OLgoogle

 Bir ayda yerel festivalleri ve yazlık mekânları dolaşarak 10 merkezi ziyaret edecek TIR’la 35 bin kişiye doğrudan ulaşılması hedefleniyor.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Afet Sigortaları Kanunu’nun getirdiği yeni uygulamaları ve bu doğrultuda hayata geçireceği projeleri açıkladı. Yeni yasayla zorunlu deprem sigortalı konut sayısını 2014’te 6 milyona, 2017’de 10 milyona çıkarmayı hedefleyen DASK’ın, Van depreminin ardından, kuruluşundan bugüne yaptığı toplam tazminat ödemesi de 136 milyon TL’ye ulaştı. DASK ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün işbirliğiyle deprem ve zorunlu deprem sigortası bilincini artırmak için Türkiye’yi dolaşan deprem simülasyon TIR’ı da DASK Festival Hattı adıyla yeniden yola çıktı. Bir ayda yerel festivalleri ve yazlık mekânları dolaşarak 10 merkezi ziyaret edecek TIR’la 35 bin kişiye doğrudan ulaşılması hedefleniyor.

Afet Sigortaları Kanunu’nun uygulanmaya başlamasıyla birlikte elektrik ve su idarelerindeki abonelik işlemlerinde zorunlu deprem sigortası poliçesi aranacak.

Afet Sigortaları Kanunu’nu 12 yıldır beklediklerini belirten DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, doğal afetlerden kaynaklı maddi kayıpların toplamının 380 milyar doları bulduğunu, bunun yaklaşık 105 milyar dolarının, yani yüzde 28’inin si-

gortayla telafi edildiğini söyledi. Yazıcı, geçen yıl yaşanan Van depreminin, hasarların sigortayla telafisi konusunda önemli bir örnek olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye’de zorunlu deprem sigortası kapsamına giren 16 milyon civarında konuttan 4 milyonunun, yani dörtte birinin poliçesi bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde