Cumhuriyet'e şok! MİT TIR’ları manşetine soruşturma

Cumhuriyet'e şok! MİT TIR’ları manşetine soruşturma

Suriye’ye malzeme taşırken savcılar tarafından durdurulan MİT’e ait TIR’larda yapılan aramaların fotoğrafları ve kamera görüntüsü bugünkü Cumhuriyet Gazetesi ve internet sitesinde yer almıştı.

Cumhuriyet'e şok! MİT TIR’ları manşetine soruşturma
16px
24px
29.05.2015 09:34
ABONE OLgoogle
Suriye’ye malzeme taşırken savcılar tarafından durdurulan MİT’e ait TIR’larda yapılan aramaların fotoğrafları ve kamera görüntüsü bugünkü Cumhuriyet Gazetesi ve internet sitesinde yer almıştı. Savcılık, Cumhuriyet Gazetesi hakkında soruşturma başlattı.

2014 yılının ocak ayında, Türkiye’den Suriye’ye malzeme götürürken Adana ve Hatay’da durdurulan TIR'larda silah ve mühimmat bulunduğu iddia edilmiş, ancak hükümet ve güvenlik kaynakları “Türkmenlere insani yardım malzemesi taşındığını” öne sürmüştü.

TIR'larla silah taşınmasına ilişkin dosya hakkında takipsizlik kararı verilirken, bu TIR'lara yönelik ihbarlar üzerine operasyonları yapan savcılar ve jandarma yetkilileri daha sonra tutuklanmıştı.

Cumhuriyet’in manşetine göre jandarma, savcı nezaretinde TIR’daki konteynerleri açıyor. Kapakların hemen altında bir miktar ilaç, onların da altında havan ve top mermisi ile makineli tüfek mermileri olduğu görünüyor.

Yasin Aktay: MİT TIR’ları ÖSO’ya gidiyordu

Geçtiğimiz günlerde Odatv internet sitesinde yer alan görüntülü habere göre, AK Parti Siirt milletvekili adayı ve AK Parti Dış İlişkiler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Adana ve Hatay’da durdurulan MİT TIR’larının Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) gittiğini söylemişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde