Cumhuriyet Gazetesi'nde Can Dündar depremi! Hangi isimler istifa etti?

Cumhuriyet Gazetesi'nde Can Dündar depremi! Hangi isimler istifa etti?

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın "geçici bir süre için" görevi bırakma kararının ardından gazetedeki 9 kişi daha görevi bıraktı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde Can Dündar depremi! Hangi isimler istifa etti?
16px
24px
07.07.2016 09:04
ABONE OLgoogle
Cumhuriyet gazetesinde deprem gibi bir gelişme yaşandı. MİT TIR'ları davasında casuslukla suçlanan Can Dündar, Genel Yayın Yönetmenliği görevinden ayrıldı. 'Devletin gizli belgelerini açıklamak' suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Dündar'ın yurt dışına çıkacağı ve köşe yazarı olarak gazetede yazmaya devam edeceği belirtildi.

Can Dündar ise 'izne çıktığını' belirterek yetkilerini 'geçici' olarak Cumhuriyet Vakfı'nın İcra Kurulu'na devrettiğini belirtti. Dündar, gazete çalışanlarına şu maili gönderdi:

"Sevgili arkadaşlar, Son bir yıldır, bir yandan gazetedeki görevimi yapmaya çalışırken bir yandan da suçlamalar, tehditler, davalar, hapislikler, mahkûmiyetler, kurşunlanmalar, ifadeler, savunmalar, hakaret bültenleri ile uğraştım. Bu süre içinde hiç tatil yapmadım. Gazetecilik coşkumda ve habercilik inadımda zerrece azalma olmadıysa da bedenen ve ruhen yorulduğumu hissediyorum. Bu tür durumlarda hep yaptığım gibi, yaz süresince sakin bir köşede yeni bir kitaba kapanmak ve geleceği planlamak istiyorum. Bu süre içinde Genel Yayın Yönetmeni olarak idari/editoryal bütün yetkilerimi Cumhuriyet Vakfı'nın İcra Kurulu'na devrediyorum. Cumhuriyet'in de benim de bu zorlu dönemde basın özgürlüğü ve ilkeli habercilik mücadelemizin aynı kararlılıkla süreceğinden kimsenin kuşkusu olmasın."

Art arda istifalar geldi

Dündar'ın görevi bırakmasının artından gazetede istifa furyası yaşandı.Genel Yayın Yönetmeni Yardımcılığı görevini yürüten Tahir Özyurtseven, Yazı İşleri Müdürü Baydu Can, yazı işlerinden Can Doker, Emine Özcan, emlak sayfası editörü Ceren Kumbasar, portre yazarı Zeynep Miraç, karikatürist Cihat Hazardağlı, haftalık söyleşiler hazırlayan Selin Ongun ve dış haberler şefi Pınar Ersoy görevinden istifa etti.

Medyatava
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde