Cumhurbaşkanlığı, icraat raporu hazırlıyor

Cumhurbaşkanlığı, icraat raporu hazırlıyor

24 Haziran 2018’de başlayan Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi bir yılı geride bıraktı. Sistemin bir yıllık muhasebesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında bir ekip çalışma yapıyor.

Cumhurbaşkanlığı, icraat raporu hazırlıyor
16px
24px
27.06.2019 05:45
ABONE OLgoogle

Temmuz ayında bir rapor hâline getirecekleri çalışmada kabinenin, kurulların ve ofislerin yaptığı icraatlar tek tek değerlendirilecek.

Yapılan çalışmalarda 1 yıl içinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinin toplumda ne kadar karşılık bulduğu tespit edilecek.

Dış politika ağırlıklı olması planlanan raporda Erdoğan’ın resmî ziyaretlerinde yaptığı görüşmelerin Türkiye’ye yansımaları yer alacak. Ayrıca, terörle mücadele ve Suriye krizinde gelinen son durum da değerlendirilecek.

Önümüzdeki döneme ilişkin hedefler de raporda yer alacak.  Bu kapsamda bundan önce açıklanan hedeflerin tutturulma oranlarına bakılırken; gerçekleşemeyen hedeflere önümüzdeki süreçte öncelik verileceğine vurgu yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak olan çalışmanın temmuz ayında kamuoyu ile de paylaşılması öngörülüyor.

Damla Peker/Türkiye

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde