Cumhurbaşkanlığı bütçesine yüzde 100 zam!

Cumhurbaşkanlığı bütçesine yüzde 100 zam!

Torba Kanun Teklifi'nin görüşmelerinde, Cumhurbaşkanlığı bütçesine de örtülü ödenek konulmasını öngören önerge kabul edildi.

Cumhurbaşkanlığı bütçesine yüzde 100 zam!
16px
24px
27.03.2015 13:12
ABONE OLgoogle
TBMM Genel Kurulu'nda, Torba Kanun Teklifi'nin görüşmelerinde, Cumhurbaşkanlığı bütçesine de örtülü ödenek konulmasını öngören önerge kabul edildi. Cumhurbaşkanlığı bütçesi, yaklaşık yüzde 100 artışla Erdoğan döneminde, yani 2015 yılı için 397 milyon liraya çıkarıldı.

Kamuoyunda,  "Torba Kanun Teklifi" olarak bilinen Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi'nde, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından verilen önergenin kabul edilmesiyle yeni madde ihdas edildi. 

Önergeyle, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrolü Kanunu'nun "örtülü ödenek" maddesinde değişiklik yapılıyor. Önergenin gerekçesinde, "Kapalı istihbarat ve kapalı savunma hizmetleri, devletin milli güvenliği ve yüksek menfaatleri ile devlet itibarının gerekleri, siyasi, sosyal ve kültürel amaçlar ile olağanüstü hizmetlerle ilgili devlet icapları için kullanılmak üzere Cumhurbaşkanlığı bütçesine de örtülü ödenek konulmasının öngörüldüğü" ifade edildi.  
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde