Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın temizliğine 104 milyon

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın temizliğine 104 milyon

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Sarayın bir yıllık temizlik giderinin 104 milyon TL olduğunu, bunun 650 öğrenci kapasiteli 2 bin okulun temizlik maliyetine denk geldiğini açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın temizliğine 104 milyon
16px
24px
12.02.2015 12:47
ABONE OLgoogle
Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Atatürk Orman Çiftliği’ne (AOÇ) yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın abartılı giderlerini açıklamayı sürdürdü. 
Candan, sarayın bir yıllık temizlik giderinin 104 milyon TL olduğunu, bunun 650 öğrenci kapasiteli 2 bin okulun temizlik maliyetine denk geldiğini aktardı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın haftalık, aylık ve yıllık temizlik giderlerini hesapladıklarını belirten Candan, yapının her yönüyle özel üretildiğini, temizliğinin de buna göre özel yapılabileceğini dile getirdi. Candan, “Binalarda kullanılan kapıların yüksekliği 210 santimetredir.

Ancak buradaki kapılar 360 santimetre boyutunda” diye konuştu. Binalara yılda en az iki kere cephe temizliği yapılması gerektiğini belirten Candan, bir yıllık temizlik giderinin 104 milyon TL olduğunu söyledi. Candan, “Bu temizliğe harcanan para Kaçak Saray’ın yarattığı hukuk kirliliğini temizleyemez. Yapılan hiçbir temizlik Kaçak Saray’ın hiçbir şeyini temizleyemez” diye konuştu.

Devlet okullarında yalnızca yakıt masraflarının karşılandığını anlatan Candan, “670 kişilik bir okulun aylık temizlik maliyeti 4 bin 500 TL. Sarayın temizliğine yılda harcanan
para ile tüm Ankara’nın okullarının temizliğini yapmak mümkün. Bunu
rakamla da hesapladık, 650 kişi mevcutlu 2 bin okulun temizliğini bu parayla yapabilirsiniz. Ama artık devlet okullarının 59 kalem masrafını karşılamıyor” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde