Cumhurbaşkanı’nın market projesine 15 defa hileli gıdadan ceza almış kişi atandı

Cumhurbaşkanı’nın market projesine 15 defa hileli gıdadan ceza almış kişi atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük önem verdiği ve halkın güven duyduğu Tarım Kredi Marketler’de skandal atama.

Cumhurbaşkanı’nın market projesine 15 defa hileli gıdadan ceza almış kişi atandı
16px
24px
20.04.2020 05:07
ABONE OLgoogle

Gıda sahtekârlığında sınır tanımayan, onlarca defa bakanlık tarafından afişe edilen şirketlerin kurucu ortağı Tarım Kredi Marketler’e sessiz sedasız genel müdür yapıldı. Yapılan atamanın Genel Müdür Fahrettin Poyraz ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Okan Ateş tarafından sessiz sedasız yapılması dikkat çekti.

15 DEFA İFŞA OLDU, HİLELİ GIDA ÜRETİMİNDEN VAZGEÇMEDİ

Milli Gazete'nin haberine göre Tarım Kredi Marketler’e genel müdür olarak atanan Yavuz Mehmet Bulut’un kurucu ortağı olduğu TADABAN GIDA ve ANADOLU EKSPER GIDA’ya hileli gıda üretiminden dolayı bakanlık tarafından defalarca ceza kesilmesine rağmen yapılan hileli gıda üretiminden vazgeçmedi.

3 SERİ ÜRÜNÜYLE...

TADABAN GIDA tam 15 defa, ANADOLU EKSPER GIDA ise 5 defa Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ifşa ettiği listede yer aldı. Diğer yandan DONELLO GIDA da birçok listede ismi ifşa edilirken, en son 2019 Ekim ayında yayınlanan taklit ve tağşiş listesinde, 3 seri ürünüyle birlikte yer almıştı.

BAL SAHTEKÂRLIĞINDA UZMANLAŞMIŞLAR

Tarım Kredi Marketler’e genel müdür olarak atanan Yavuz Mehmet Bulut, kendisini bal uzmanı olarak tanıtırken, kurucu ortağı olduğu üç firmanın da ağırlıklı olarak bal ve tereyağından ifşa edilmesi dikkat çekti. ÖRS STAR, STARMAX, MAXİTAT ve TATZADE markalarıyla bal ve tereyağı satan üç firmanın aynı markaları kullandıkları gözleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük önem verdiği market projesine, gıda sahtekârlığında zirve yapmış bir firmanın kurucu ortağı genel müdür olarak atandı. Halka güvenli ve sağlıklı gıdayı düşük fiyattan temin etmek amacıyla kurulan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından büyük önem verilen Tarım Kredi Marketler’de büyük bir skandal ortaya çıktı.

Halkın sağlığını hiçe sayan ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı tağşiş listelerinde hep ön sıralarda yer almış bir firmanın ortağı, Tarım Kredi Marketler’in genel müdürü oldu.

HALKIN GÜVENDİĞİ MARKAYA TAĞŞİŞLİ GENEL MÜDÜR ATANDI!

Koronavirüs salgınıyla birlikte tarım ve gıdanın öneminin en iyi anlaşıldığı bir dönemde skandal bir gelişme ortaya çıktı. Markasından dolayı halka güven veren Tarım Kredi Marketler’e genel müdür olarak atanan isim şok etkisi yaptı.

GENEL MÜDÜR VE GENEL MÜDÜR YARDIMCILARI TOPLU HALDE GÖREVDEN ALINMIŞTI

Tarım Kredi Marketler’in bağlı olduğu Tarım Kredi Birlik genel müdür ve genel müdür yardımcıları geçtiğimiz ay topluca görevden alınırken, genel müdür yardımcılığına geçici olarak şirketin yönetim kurulu başkanı Mehmet Okan Ateş atanmıştı.

Mehmet Okan Ateş’in de Nisan ayının başında görevden alınarak yerine şirkette genel müdür yardımcısı olan Yavuz Mehmet Bulut’un genel müdür olarak atandığı ortaya çıktı.

TAĞŞİŞLİ GENEL MÜDÜR SESSİZ SEDASIZ ATANDI

Tarım Kredi Birlik’e sessiz sedasız genel müdür olarak atanan Yavuz Mehmet Bulut’un geçmişte kurucu ortağı olduğu gıda şirketlerinin gıda sahtekârlığında zirve yapması dikkat çekti.

Yavuz Mehmet Bulut’un kurucu ortağı olduğu ve sırasıyla 2009, 2012 ve 2013 yıllarında kurulan TADABAN GIDA, ANADOLU EKSPER GIDA ve DONELLO GIDA, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ifşa ettiği gıda sahtekârları listesinin hemen hemen hepsinde yer almıştı.

GIDADA HALKIN SAĞLIĞIYLA OYNAYAN FİRMALARIN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

Gıdada taklit ve tağşiş yaparak halkın sağlığı ile oynayan firmaların önüne bir türlü geçilemiyor. Firmalara uygulanan yaptırımlar yetersiz. Yaptığı hileli üretimden dolayı bakanlık tarafından ceza kesilerek ifşa edilen firma, hemen ya marka ismi değiştiriyor ya da cezasını ödeyip yine hileli üretim yapmaya devam edebiliyor. Bu firmalara uygulanan yaptırımların ağırlaştırılması beklenirken, konuyla ilgili düzenleme yıllardır Meclis’te bekliyor.

SAHTEKÂRLIĞI BAKANLIK TARAFINDAN BELGELENEN İSİM GENEL MÜDÜR YAPILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük önem verdiği ve Türkiye genelinde bütün il ve ilçelerde kurulması planlanan Tarım Kredi Marketleri’nin başına geçmişte ortağı olduğu üç firmanın da ürettiği hileli ürünlerden dolayı bakanlık tarafından ifşa edilen bir ismin getirilmesi pes dedirtti.

BAKAN PAKDEMİRLİ, İKİ GÜN ÖNCE “GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ” DEMİŞTİ

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, daha iki gün önce halkın sağlığı ile oynayan firmalara göz açtırmayacaklarını belirtirken, ortağı olduğu bütün şirketleri gıda sahtekârları listesinde yer alan bir ismin Tarım Kredi Marketler’e genel müdür olarak atanması, Bakan Pakdemirli’nin hileli gıdayla mücadele konusundaki samimiyetini de gözler önüne serdi.

15 DEFA İFŞA OLDU, HİLELİ GIDA ÜRETİMİNDEN VAZGEÇMEDİ

Tarım Kredi Marketler’e genel müdür olarak atanan Yavuz Mehmet Bulut’un kurucu ortağı olduğu TADABAN GIDA ve ANADOLU EKSPER GIDA’ya hileli gıda üretiminden dolayı bakanlık tarafından defalarca ceza kesilmesine rağmen yapılan hileli gıda üretiminden vazgeçmedi. TADABAN GIDA tam 15 defa, ANADOLU EKSPER GIDA ise 5 defa Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ifşa ettiği listede yer aldı. Diğer yandan DONELLO GIDA da birçok listede ismi ifşa edilirken, en son 2019 Ekim ayında yayınlanan taklit ve tağşiş listesinde, 3 seri ürünüyle birlikte yer almıştı.

BAL SAHTEKÂRLIĞINDA UZMANLAŞMIŞLAR

Tarım Kredi Marketler’e genel müdür olarak atanan Bulut, kendisini bal uzmanı olarak tanıtırken, kurucu ortağı olduğu üç firmanın da ağırlıklı olarak bal ve tereyağından ifşa edilmesi dikkat çekti. ÖRS STAR, STARMAX, MAXİTAT ve TATZADE markalarıyla bal ve tereyağı satan üç firmanın aynı markaları kullandıkları gözleniyor.

HİLELİ GENEL MÜDÜR ATAMASINDA FAHRETTİN POYRAZ VE ATEŞ ETKİLİ OLDU

Tarım Kredi Marketler’e yapılan skandal genel müdür atamasında, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ve Tarım Kredi Birlik şirketinin yönetim kurulu başkanı olan Mehmet Okan Ateş’in etkili olması manidar bulundu.

ATAMAYI SPK’YA BİLDİRDİLER ANCAK WEB SAYFASINA KOYAMADILAR

Diğer yandan Yavuz Mehmet Bulut’un Tarım Kredi Birlik Şirketi’ne genel müdür atamasının sessiz sedasız yapılması da dikkat çekti. Bulut, 9 Nisan’da vekâleten genel müdür olarak atanırken, halen şirketin web sayfasında genel müdür olarak Mehmet Okan Ateş görülüyor. Ancak Ateş’in görevden alınarak yerine Bulut’un atandığını Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kayıtları ortaya çıkardı. Bulut’un Tarım Kredi Birlik AŞ’ye vekâleten genel müdür olarak atandığı SPK’ya bildirilirken, kamuoyuna açıklanmaması manidar bulundu.

YAPILAN ATAMA BAKAN’DAN BİLE SAKLANDI

Geçmişi gıda sahtekârlığında zirve yapmış kurucu firma ortaklıkları bulunan bir ismin halkın güven duyduğu marka olan Tarım Kredi Marketler’nin bağlı olduğu Tarım Kredi Birlik AŞ’ye genel müdür atanmasının, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye de bilgi verilmeden yapıldığı kaydediliyor.

Kaynak: Milli Gazete

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde