Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu, kur yeniden yükselişe geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu, kur yeniden yükselişe geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya’da Cuma namazı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu, kur yeniden yükselişe geçti
16px
24px
07.08.2020 15:45
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya'da Cuma namazı sonrası yaptığı açıklamala sonrası ise kur yeniden yükselişe geçti. Gün içinde 7,36'yı aşan dolar kuru Merkez Bankası'nın hamlesi sonrası 7,15'e kadar gerilemişti. Ancak Erdoğan'ın açıklamaları sonrası Dolar kuru yniden 7.20 seviyelerine çıktı.

Cumhurbaşkanı, Döviz/TL kurundaki artışla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

"Yerli yerine oturacağı inancındayım. Bu konulardan rahatsız olmayın. Türkiye'de ekonomi sistem olarak oturmuştur. Sistem bu denli oturduğu için bu bazı zamanda tırmanışlar, bazen inişler olur. Biliyorsunuz şöyle bir kaç ay yılbaşı itibariyle 10 liradan bahsediyorlardı, iş nerelere geldi, şu anda geldiğimiz nokta bu.

"Koronavirüs meselesi önemli. Beyrut'taki gelişmeler ortada. bunları aşmak suretiyle. Özellikle TL'nin yerli yerine oturacağına inanıyorum. Dövizin de altının da yerini bulacağına inanıyorum. Bunlar geçici, bu dalgalanmalar her zaman olur onu görmemiz lazım.

"Merkez Bankası'yla, TBB'nin yaptığı toplantılar hepsi bunlara yönelik atılan adımlardır düzelecek."

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde