Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları hakkında tutuklama kararı....

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları hakkında tutuklama kararı....

Washington Büyükelçilik Konutu önünde meydana gelen olayın ardından ikisi ağır 11 kişi yaralanmış ve Ankara-Washington hattın ilişkilerin gerilmesine sebep olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları hakkında tutuklama kararı....
16px
24px
16.06.2017 07:08
ABONE OLgoogle

Washington Emniyet Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarının Türk Büyükelçiliği önünde 'protestoculara saldırdıklarının' tespit edildiğini açıkladı.

Washington DC Polis Şefi Peter Newsham ve Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser, Büyükelçilik önünde çıkan kavgaya dair açıklama yaptı.

'ABD'YE GELİRLERSE TUTUKLANACAKLAR'

Newsham, şunları kaydetti: "Türk korumaların barışçıl gösteri yapanlara saldırdığını keşfettik. Olaya karıştığı tespit edilen 16 kişi yakkında yakalama kararı çıkardık. 2'si Kanada, 2'si ABD geri kalanlar Türk vatandaşı. Erdoğan'ın korumaları ABD'ye geri gelirlerse tutuklanacaklar. Bu kesin bir karardır."

ABD'de büyükelçilik önündeki kavgayla ilgili olarak 2 Türk tutuklandı

'ŞU ANA KADAR 2 KİŞİ TUTUKLANDI'

Newsham, şöyle devam etti: "28 yıllık polislik kariyerimde Erdoğan'ın korumalarının yaptığı gibi bir saldırı görmedim. Şu ana kadar 2 kişi tutuklandı. Olaya karışan diğer Türk güvenlik görevlileri hakkında yakalama emri çıkarıldı. Hala kimliği tespit edilememiş, olaya karışmış kişiler de var. Amerika ve özellikle Washington'da bizler barışçıl gösteri hakkına saygı duyuyor ve koruyoruz. Bu kişiler eğer ABD'ye gelirlerse tutuklanacaklar."

??'ERDOĞAN'IN GÖZALTINA ALINMASINI GEREKTİRECEK KANITA SAHİP DEĞİLİZ'

Newsham şöyle devam etti: "Kimliğini tespit edemediğimiz kişilerin fotoğraf ve görüntülerini bugün yayınlayacağız. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözaltına alınmasını gerekterecek herhangi bir kanıta sahip değiliz."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde