Cumhurbaşkanı Erdoğan ihrama girdi, Umre yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ihrama girdi, Umre yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Suudi Arabistan'da umre yaptı. Erdoğan, Cidde Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'ndaki Kraliyet Misafirhanesi'nde ihrama girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ihrama girdi, Umre yaptı
16px
24px
01.03.2015 12:29
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Cidde Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'ndaki Kraliyet Misafirhanesi'nde ihrama girerek karayoluyla Mekke'ye geldi.

Suudi güvenlik güçlerinin oluşturduğu daire içerisinde gece yarısı Mescid-i Haram'a giren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Kabe'de önce umre tavafını yaptı. Erdoğan’a Suudi makamlarınca yüzlerce koruma tahsis edildi. Umre ziyaretine Erdoğan’ın uçağında ülkeye gelen gazeteciler de katıldı.

Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Merve ve Safa tepeleri arasında umre sayını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra umresini tamamlayarak, Suudi Arabistan Kraliyet Konukevi'ne geçti.

Kabe'de umre yapan Türk vatandaşlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine selam verenlere de el sallayarak karşılık verdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da umre yaptı.

Erdoğan ve beraberindekilerin bugün Medine'ye gitmesi, Medine-i Münevvere'de Hazreti Muhammed'in kabrinin bulunduğu Mescidi Nebevi'yi ziyaret etmesi planlanıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde