Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar: Hepsi dinliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar: Hepsi dinliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin dinlendiği iddialarına ilişkin "Ben şunu çok açık söyleyeyim; dünyada istihbaratı güçlü olan ülkelerin farklı ülkeleri dinlememe diye bir şeyi yoktur, bunu da hepimizin bilmesi lazım. Bunu hepsi yapıyor" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar: Hepsi dinliyor
16px
24px
01.09.2014 12:00
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk resmi ziyareti olacak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne hareketinden önce Atatürk Havalimanında basın toplantısı düzenledi. "Bu ilk yolculuğumuz hayırlı olsun" diyen Erdoğan, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos resepsiyonunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in çözüm süreciyle ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Biz bunları Genelkurmay başkanımızla haftalık olağan toplantımızda görüşürüz" yanıtını verdi.

"DÖRDÜNCÜ DALGA DA OLABİLİR"

Erdoğan, emniyet mensuplarına yönelik soruşturma kapsamındaki üçüncü dalga operasyonla ilgili ise, "Bildiğiniz gibi bu bir sürecin devamı. Bundan önce yapılan iki dalgadan sonra, verilen ifadeler vs. bütün bunlarla beraber yeni yeni süreç ortaya çıkıyor. Bu da bu sürecin devamı. Yani, "Bu bir sondur' denilemez, belki burada da ortaya çıkacak olan birçok bilgi belgeyle bunun dördüncü dalgası da olabilir. Biz tabi şu anda bugün gözaltına alınanlarla neyin meydana çıkacağını, kimleri tutuklanır, bırakılır bunları bilemiyorum. Süreci sadece takip ediyoruz" diye konuştu.

"İSTİHBARATI GÜÇLÜ OLAN ÜLKELER DİNLER"

Almanya'nın ardından, ABD ve İngiltere'nin de Türkiye'yi dinlediği iddialarının sorulması üzerine de Erdoğan, şunları söyledi:

"Bundan önce Amerika Almanya'yı dinlemişti ve Almanya'da bu ciddi bir hesaplaşma, adeta bundan dolayı halkın ve ya etkin çevrelerin bu konuyla ilgili değerlendirmeleri olmuştu. Aynı şey tabi Amerika için de zaman zaman olmuştu. Şu anda Türkiye'yle ilgili bu süreci liderle bir araya geldiğimizde tabi kendileriyle çok açık net konuşacağız. Ben şunu çok açık söyleyeyim; dünyada istihbaratı güçlü olan ülkelerin farklı ülkeleri dinlememe diye bir şeyi yoktur, bunu da hepimizin bilmesi lazım. Bunu hepsi yapıyor. Dolayısıyla bu konuda neyi nasıl yaptı ve ya neyi nasıl deşifre ettikleri çok çok önemli. Ama önümüzde NATO Zirvesi ve ardından BM Genel Kurulu var, buralarda yapacağımız görüşmelerde bunları tabi liderle olarak da aramızda konuşacağız.

Öyle zannediyorum ki dünya barışını tehdit eden bu tür açıklamaları herhalde bundan sonra daha kontrol altına alma gibi bir durumları olabilir." 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde