Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 4 trilyon doları yöneten CEO'lara liderlik dersi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 4 trilyon doları yöneten CEO'lara liderlik dersi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel ekonomide 4 trilyon doları yöneten CEO’larla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 4 trilyon doları yöneten CEO'lara liderlik dersi
16px
24px
23.09.2016 07:31
ABONE OLgoogle
Basına kapalı toplantıda yabancı yatırımcılar, “Türkiye’ye güveniyoruz” mesajı verirken, Erdoğan’ın ve Türk halkının FETÖ’nün darbe girişimine karşı gösterdiği duruşu övdü

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 trilyon doları yöneten küresel şirketlerin CEO'larıyla bir araya geldi. Başbakanlık Yatırım Ajansı'nın düzenlediği yemekte dünya devi 30 şirketin üst düzey yöneticisi "Türkiye'ye güveniyoruz" mesajı verdi.

TARAF OLURSAK SİZE DE YARAR

Basına kapalı yemekte Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırım ortamına ilişkin yeni düzenleme ve teşvikleri anlattı. 15 Temmuz darbe girişiminin ekonomi üzerinde kalıcı etki bırakmamasının Türkiye'deki güçlü mali yapısı sayesinde olduğunu söyleyen Erdoğan, "İki ülke arasında 20 milyar doları bulan ticaret hacmi yetersiz. Askeri ve siyasi manada ileri düzeyde olan ilişkilerin ekonomik alanda da kendini göstermesi gerek. AB ve ABD arasında imzalanacak serbest ticaret anlaşmasına Türkiye'nin taraf olması Amerikalı firmaların da çıkarına olur" dedi.

Erdoğan, altyapı yatırımlarıyla Türkiye'nin bölge ülkeleri içerisinde öne çıktığını belirtti. Erdoğan, yeni kurulan Türkiye Varlık Fonu'nun ortak büyük proje finansmanı konusunda fırsatlar yaratabileceğine dikkat çekti.

'HAYATINIZDAN ENDİŞE ETTİM'

Dünya devi şirketleri yöneten CEO'lar da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Türk halkının FETÖ'nün darbe girişimine karşı gösterdiği duruşu övdü. Dow Chemicals CEO'su Andrew Liveris'in 15 Temmuz gecesi Türkiye'de yaşananları duyduğunda yaşadıklarını anlatırken, "Haberi duyar duymaz ilk olarak sizin hayatınızdan endişe ettim, sizi burada görmek çok güzel" dedi.

YATIRIMLARA DEVAM EDECEĞİZ

Toplantıda söz alan CEO'lar da 15 Temmuz'un Türkiye'ye yönelik ilgilerinde bir değişiklik yaratmadığını belirterek, "Ekonomiye güveniyoruz, yatırımlarımızı sürdüreceğiz" dedi.
 Dow Chemicals CEO'su Andrew Liveris: 40 yılı aşkın süredir Türkiye'deyiz. Son teşvik düzenlemesi çok profesyonelce hazırlanmış. Bu ancak yatırımcı dostu bir yönetim tarafından bu kadar kısa zamanda başarıyla yapılabilirdi.

 Coca-Cola YKB Muhtar Kent: Cumhurbaşkanımızın liderliğinde darbe girişiminin karşısında ve demokrasinin yanında duran böyle bir milletin mensubu olmaktan gurur duyuyorum. 1960'lı yıllardan bu yana Türkiye'de faaliyet gösteriyoruz. Önemli yatırımlar gerçekleştirdik, bundan sonraki dönemde de buna kararlılıkla devam edeceğiz.
 First Republic Bank Kıdemli Başkan Yardımcısı Gaye Erkan: Büyük ve güçlü Türkiye vizyonu yolunda Sayın Erdoğan bizim için ilham kaynağı oldu. 2023 yılında güçlü bir ekonomiye sahip Türkiye için en önemli husus, para piyasaları reformunun hayata geçirilmesi ve bu yolla para kazanmaya değil ekonomiyi desteklemeyi hedef edinen bir finans sektörünün tesis edilmesi.

 GE Başkan Yardımcısı Karan Bhatia: 70 yıldan fazladır Türkiye'de faaliyet gösteriyoruz. 2 bin 500 kişiye istihdam sağlıyoruz. Türkiye'nin yeni dönemde ABD ile bir serbest ticaret anlaşması imzalaması Türkiye ekonomisi için güçlü bir sinyal olacaktır.

KİMLER KATILDI?
 Coca-Cola YKB ve CEO Muhtar Kent
 Dow Chemical CEO Andrew N. Liveris
 Citibank YKB Micheal O'Nell
 Cargill CEO David W. Mac- Lennan
 ATC YKB James L. Jones
 World Economic Forum Başkanı Klaus Schwab
 IFC CEO Gavin Wilson
 Pepsi Başkan Yrd. Ümran Beba
 General Electric Başkan Yrd. Karan Bhatia
 Qinvest Başkan Yrd. Sheikh Mohamed Bin Abdulla Al Thani
 The Abraaj Group Kuzey Amerika CEO Tom Speechley
 ABD Ticaret Odası Başkan Yrd. Myron Brilliant
 3M Başkan Yardımcısı hc. Shin
 Cisco Başkan Yardımcısı John Kern
 Nike Başkan Yrd. Sean O'Holaren
 First Republic Bank Kıdemli Başkan Yardımcısı Hafize Gaye Erkan
 Metlife Başkan Yrd. Amanda Horan
 MasterCard YK Üyesi Timothy Murphy
 Keystone Başkan ve CEO Ersal Özdemir
 CDPQ Başkan Yrd. Rashad Kaldany
 EMPEA Başkanı Robert van Zwieten
 Lutheran Hospitals CEO Brian Bauer
 Heritage Environmental Services CEO Jeff Laborsky
 Aecom CEO Michaei S. Burke
 Hamilton Lane MENA Başkanı Jim Strang

CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ

Türkiye'de yatırımları olan bazı şirket yöneticileri süreçlere ilişkin bürokratik engellerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek istedi. Erdoğan'ın bunların takibi ve çözümü konusunda Başbakanlık Yatırım Ajansı'na talimat verdiği öğrenildi.

CEO'LARA LİDERLİK DERSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında İstanbul'a nasıl geldiğini anlatırken, CEO'lara liderlik dersi de verdi. Erdoğan, "Siz lider olarak taşın arkasına saklanırsanız halkınız gidip dağın arkasına saklanır" dedi.

Dilek Güngör/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde