Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: El Bab'da geri adım

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: El Bab'da geri adım

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı hârekatı kapsamında devam eden El Bab operasyonuna ilişkin olarak "El Bab’da bundan sonraki süreçte süratle mesafe almak suretiyle oradaki işi bitirmek, daha derinliğine gitmemek lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: El Bab'da geri adım
16px
24px
27.01.2017 11:12
ABONE OLgoogle

Doğu Afrika ziyaretinden dönerken gazetecilere yaptığı açıklamada El Bab operasyonuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " El Bab’da bundan sonraki süreçte süratle mesafe almak suretiyle oradaki işi bitirmek, daha derinliğine gitmemek lazım" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:"

Rejimle zaten karşı karşıyayız. Orada Cerablus’ta da biz karşı karşıya kaldık, El Rai’de de, Dabık’ta da kaldık. Görünen değildi, maşa kullandı. Mesela Afrin uzantısında PYD, YPG devredeydi. ABD’nin verdiği silahlar nereye gitti? PYD, YPG hatta DEAŞ’a gitti. Temennim odur ki Cenevre süreci, Rusya ve İran’la birlikte Astana’da başlatılan süreç, inşallah rejimi olumlu bir noktaya çeker ve El Bab hallolmuş olur. El Bab’da bundan sonraki süreçte süratle mesafe almak suretiyle oradaki işi bitirmek, daha derinliğine gitmemek lazım. Yapılan çalışma bu istikamettedir."

Erdoğan: Domates, biber hikaye, tek faiz yeter

"MÜNBİÇ'E, RAKKA'YA YÖNELECEĞİZ" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 27 Ekim'deki konuşmasında "El Bab'a yürüyoruz. Çünkü El Bab onların önemli bir merkezi. El Bab'ı da onlar terk edecekler, ondan sonra Münbiç'e, Rakka'ya yöneleceğiz" demişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde