Cumhurbaşkanı Erdoğan: Parayla maske satmak yasaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Parayla maske satmak yasaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirlere değindiği konuşmasında maske satışının kesinlikle yasak olduğunu bildirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Parayla maske satmak yasaktır
16px
24px
06.04.2020 17:20
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, koronavirüs salgınına yönelik tedbirlerle ilgili yaptığı açıklamalarda, maske satışının 'kesinlikle yasak' olduğunu açıkladı. Erdoğan, "Devlet olarak tüm vatandaşlarımıza ücretsiz şekilde maske ulaştırmakta kararlıyız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Parayla maske satmak yasaktır. Devlet olarak tüm vatandaşlarımıza ücretsiz şekilde maske ulaştırmakta kararlıyız. Dışarıya çıkan vatandaşlarımızın 3 adım veya 2 metre mesafeden daha yakın bulunmamalarını istiyoruz."

"Her şehrimizde bulunan il kurullarıyla ihtiyaca göre gerekirse ilave tedbirler geliştirebiliyorlar. Hastalığı yayma tehlikesi olan bina, sokak, cadde, köy, ilçe düzeyindeki kimi yerleri tümüyle karantinaya alıyoruz. Evlerinde kalmalarını rica ettiğimiz 65 yaş üstü vatandaşlarımız ie kronik hastalığı olanların ihtiyaçları için vefa sosyal destek grupları oluşturduk. Bu ekipler aracılığıyla şimdiye kadar 65 yaş üstü veya kronik hastalığı olan 1 milyon 320 bin vatandaşımızın taleplerini yerine getirdik."

'İNSANİ HAREKETLİLİĞİ EN AZA İNRİRMEKTE KARARLIYIZ'

"Çalışma ve görevli olanlar dışında tüm vatandaşlarımızın evde kalmalarını sağlayarak insan hareketliliğini asgari seviyeye indirmekte kararlıyız. Test sayısında günlük 20 bini geçerek hastaları tespit ve virüsü engelleme konusunda önemli bir eşiği daha aştık. Teşhis ve tedavi konusunda herhangi bir sıkıntımız yoktur." 

"Ortaya çıkan her gelişme karşımızdaki tehdidin büyüklüğünü ve aldığımız tedbirlere uyulmasının gerekliliğini bir kez daha gösteriyor. Avrupa ülkelerinin tamamiyle ABD'deki gelişmeleri an be an takip ediyoruz. Virüs taşıyanların Avrupa ve Amerika seyahat geçmişinin olması bu ülkelerin tedbiri almadığını göstermektedir. Bizim gösterdiğimiz hassasiyeti bu ülkeler de gösterseydi çok daha iyi bir durumda olabilirdik."

"Türkiye Cumhuriyet, tüm kurumları ve imkanlarıyla 83 milyon vatandaşının tamamının yanındadır. Milletimizin her bir ferdine sergilediği birlik, beraberlik, dayanışma için şükranlarımı sunuyorum. Türk milleti İstiklal Harbi'nde yayınlanan Tekalifi Milliye emirleriyle varını yoğunu bağımsızlığı için ortaya koymuş bir millettir. Tekalifi Milliye emirlerini hatırlatmak istiyorum."

YENİ YAPILAN HASTANELER

"Yeşilköy Atatürk Havalimanı alanını, ki 1000 hastanelik şu anda plan proje çalışması devam ediyor aynı şekilde Sancaktepe'de bir katlık hastaneyi yapıyoruz. 45 gün içerisinde buraları bitireceğiz ve tamamıyla insanımızın, halkımızın hizmetine sunacağız.

"Görüldüğü gibi ülkemiz bir tehdit işle karşılaştığında devlet ve millet el ele vererek tüm imkanları seferber etmektedir. Bugün de yaptığımız budur. Her ne kadar bazı kafalar bu dayanışma kültürünü kavramakta zorlanıyor olsa da hamdolsun milletimiz gerçekleri görmekte, üzerine düşenleri yerine getirmektedir.

"Bu salgının üstesinden gelecek sadece imkana değil, aynı zamanda morale ve kararlılığa da sahibiz. Vatandaşlarımızın her birinin temel ihtiyaç malzemelerine ulaşması konusunda sıkıntıya düşmemesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz."

KREDİ ERTELEMELERİ

"İstihdamın sürmesi en büyük kriterimizdir. Bu şartla üretimine ara veren veya azaltan işletmelerdeki çalışanlarımızın ücretlerinin asgari ücreti geçmeyecek şekilde 2/3'ünü biz ödüyoruz. Aldığımız tedbirlerle 2 milyondan fazla mükellefin ödemelerini 6 ay erteledik. Firmalara ve gerçek kişilere kredi ödemelerini 3 ay erteleyebilmeleri için finansman desteği sağlıyoruz. Kamu bankalarımız müşterilerine pek çok kolaylık ve destek sağladı."

"Belediyelerin salgınla mücadelesine destek için vergi payı ödemelerinden yapılan kesintileri 3 ay süreyle kaldırarak kurumlarımıza 3 milyar liralık kaynak sağladık."

"KOSGEB geri ödeme desteklerinden faydalanan 136 bin işletmemize nisan mayıs haziran ayları itibariyle yapacakları banka kredi ödemelerini erteleme imkanı sağlıyoruz. Maliyeti KOSGEB üstlenecektir. Emeklilerimizin en düşük maaşlarını 1500 TL'ye çıkartarak ve ikramiyelerini öne çekerek rahatlattık. 100 binin üzerinde aileye 1000'er TL yardım yaparak sahipsiz bırakmadık."

"2 milyon 300 bin aileye destek olmak için hazırlıklarımıza başladık. Valilik ve kaymakamlıklarımıza telefonla başvurarak durumunuzu anlatmanız veya e-devlet üzerinden başvurmanız halinde devletimiz her türlü desteği verecektir."

BAĞIŞ KAMPANYASI

"Kampanyamızda toplanan kaynak en başta sizler için kullanılacaktır. Kampanyamıza milletimizin gösterdiği teveccüh bu ülkenin temellerinin ne kadar sağlam olduğunu ispatlamıştır. Toplanan meblağ yaklaşık 1 milyar 500 milyon lirayı buldu. 43 milyon lira da SMS'lerden toplantı. AKP Meclis grubunda toplanan 5 milyon liralık meblağ da buraya aktarılacaktır."

"Kabine toplantımızda ayrıntılı bir şekilde değerlendirdiğimiz kapsamlı bir yasa teklifini grubumuz vasıtasıyla meclise sunacağız. İnfaz düzenlemesi inşallah yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacaktır. Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları'nın ikisinin yapısında değişikliğe gidiyoruz. Gıda Tarım Hayvancılık ve Sosyal Politikalar kurulu oluşturuyoruz.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde