Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkez'in faiz indirimi için ne dedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkez'in faiz indirimi için ne dedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bloomberg Genel Yayın Yönetmeni John Mickelthwait'e gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkez'in faiz indirimi için ne dedi?
16px
24px
23.09.2016 08:48
ABONE OLgoogle
Faiz indirimlerinin devam etmesini söyleyen Erdoğan, faiz indiriminde bankaların TCMB'yi takip etmesi gerektiğini söyledi. 

Erdoğan daha düşük faizlerin, daha düşük enflasyon getireceğini de savundu. 

Faizlerin olabildiğince aşağıya gelmesi gerektiğini belirten Erdoğan Merkez Bankası'nın FETÖ'cülerden de temizlenmesi gerektiğini de söyledi. 

Erdoğan, Bloomberg'e yaptığı değerlendirmede kredi kuruluşlarından not indirimi gelmesinden endişe duymadığını, derecelendirme kuruluşlarının hatalar yaptıklarını ve bu hataları kasıtlı olarak gerçekleştirdiklerini söyledi. 

ABD'de Bloomberg'e değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Türk Lirası'nın istedikleri seviyede bulunmadığını, Türk Lirası'nın güçlenmesini umut ettiklerini söyledi. 

ABD, GÜLEN'İN YEŞİL KARTINI İPTAL ETMELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, verdiği söyleşide gündeme ilişkin diğer önemli konulara da değindi. ABD'yi Fetullah Gülen ve Suriye konusunda eleştiren Erdoğan, ABD'nin Gülen'in yeşil kartını iptal etmesi gerektiğini söyledi. 

Erdoğan, ABD'nin Gülen'i iade etmemesi durumunda Türkiye'nin buna karşılık vereceğini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Suriye Kürtlerini silahlandırmasının da yanlış olduğunu vurguladı. 

YATIRIMCILARLA YUVARLAK MASA TOPLANTISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu genel görüşmeleri için geldiği New York'ta, Bloomberg CEO’su Michael Bloomberg tarafından düzenlenen üst düzey ABD’li yatırımcılarla yuvarlak masa toplantısına katılmıştı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın hazır bulundu.

Toplantıda, yatırımcı ve iş adamlarından EMEA Citi İcra Başkanı James C. Cowles, Coxton Associates ortağı Jeff Enslin, Lazard CEO'su Ken Jacobs, Blackstone Başkanı Hamilton E. Jones, Warburg Pincus CEO'su Chip Kaye, Kissinger Associates'i temsilen Henry Kissinger, BBVA İcra Kurulu Direktörü Jose Manuel Gonzalez-Paramo, WL Ross and Co. Başkanı Wilbur Ross, BM Personeli Emeklilik Fonu Başkanı Carol Boykin, büyük satranç ustası Magnus Carlsen ve temsilcisi Espen Agdestein ile Rotschild ailesi mensubu James Rotschild yer aldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde