Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Ayder’i kirlettik, rezil ettik..

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Ayder’i kirlettik, rezil ettik..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de yaptığı konuşmada 'Şu andaki Ayder bizim temsilimiz olamaz. Allah’ın bize verdiği Ayder bambaşka, ama biz Ayder’i kirlettik rezil ettik' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Ayder’i kirlettik, rezil ettik..
16px
24px
07.08.2017 14:15
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş Rize İl Divanı Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle:

"Yıllarca temelleri attılar o iş orada kaldı. Biz 15 yıl önce bizim attığımız temeller yerde kalmayacak. Ve ben de temel atmaya değil açılışlara geleceğim dedim. Hamd olsun yüzlerce eserlerin açılışında oldum. Karadeniz'in eğitimden sağlığa kadar her alandaki yatırımlarımızla sadece Türkiye'de değil adeta tüm dünyada yeniden keşfedilen bir yer haline geldiğini görüyoruz. Meyveler yavaş yavaş toplanmaya başladı. Üniversitemiz bir marka haline gelme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

YEREL MİMARİ iLE YAPTIK

Karadeniz’imizin yaylaları, köyler, kıyıları Arap kardeşlerimiz başta olmak üzere ziyaretçilerle adeta dolup taşıyor. İnşaat ve turizmin en önemli özelliği pek çok sektörün de lokomotifi olmalarıdır. Bölgemizin tabii ve beşeri zenginliklerini mutlaka korumalıyız. Yapılaşma konusunda bu sancıyı uzun süredir zaten yaşıyoruz. Turizmde de aynı hataya düşülmeyeceğini ümit ediyorum. İşte şu yapılaşmayı yaparken biz ana – baba ocağımızı evimizi yaparken yerel mimariyle evi yapalım dedik. Ve evimizi de yerel mimariyle yaptık. Bununla kalmadık devlete ait inşaatları da yerel mimariyle yapalım dedik. İşte şimdi bu yapmakta olduğumuz bu 480 adet lojmanı şimdi yerel mimariyle yapıyoruz ki, oraya gelenler diyecekler ki ‘bu hakikaten Rize’nin mimarisi bambaşkaymış’  Bunu anlatmamız lazım, lafla olmaz. Eseri göstereceksin.

AYDER'i KİRLETTİK REZİL ETTİK

Öyle dört tane kazık üzerine dik binayı, sonra da sel alsın götürsün. Ondan sonra da devlet suçlu. Yahu devlet niye suçlu olsun suçlu sensin. Dün dertleşirken il teşkilatında yaylaları konuştuk. Şu andaki Ayder bizim temsilimiz olamaz. Allah’ın bize verdiği Ayder bambaşka, ama biz Ayder’i kirlettik rezil ettik. Başkan öyle olmaz değil mi? Haşemoğlu’yla konuştuk o da hak veriyoruz. Buralar üzerinde devlet olarak da özellikle duracağız ve özellikle durmak suretiyle Ayder’i bu yapılanmayla değil kentsel dönüşümle inşallah şanına yakışır bir hale getireceğiz. Bugün İçişleri Bakanımızla da Uzungöl’ü konuştuk. Aynı değişimi de Uzungöl’de yapmamız lazım. Bunu yaptığımız anda ben inanıyorum ki buraya gelenlerin sayısı çok ama çok fazla olacak.

Rize’de bizim doğru dürüst bir otelimiz yok. Buraya gelenler nasıl kaçacağım diye düşünüyor. Bazı arkadaşlarımızı teşvik ediyoruz. Bunlar otel olayına girmeleri halinde Rize biraz rahatlayacak. Milletvekillerimiz sıkıştıracak, biz sıkıştıracağız. Rizeli hemşerilerimiz bu adımları atarsa Rize çok daha fazla turist çekecek."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde