Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir kereye mahsus hakaret davalarını geri çekiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir kereye mahsus hakaret davalarını geri çekiyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir kereye mahsus hakaret davalarını geri çekiyorum
16px
24px
29.07.2016 20:01
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bulunan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi açılışı ile şehitleri anma programında 15 Temmuz şehitlerinin yakınları, gaziler ve ailelerinin yanı sıra vatandaşlarla bir araya geldi.

Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu üyeleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan salona “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganları eşliğinde girerken, Erdoğan, salonda bulunan şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilendi.

İstiklal Marşı’nın ardından 15 Temmuz darbe girişimini anlatan bir video gösterildi.

Duygulandıran video

Videoda kalkışmacı askerlerin Türk halkına nasıl saldırdıkları gösterildi, halkın kahraman direnişine yer verildi. Videoyu izleyen bazı katılımcılar fenalaşırken, bazıları da gözyaşlarına engel olamadı. Videonun sonunda “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atıldı.

“Namaz kılarken uçak seslerini duydum”

15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan ve tekerlekli sandalye ile sahneye çıkan Turgut Uçar isimli vatandaş, nasıl vurduğunu anlattı.

Asker ile karşı karşıya kaldıklarında askerin geri döndüğünü, başındaki Albay’ın emir verdiğinde askerlerin açtığı ateşten yaralandığını söyleyen Turgut Uçar “Ben uçakların sesini namaz kılmak için gittiğim camide duydum. Eve gittiğimde Cumhurbaşkanımızın meydanlara inin emrini duyduktan sonra elime bayrağımı alıp Kızılay’a geldik. Kızılay’da insanların katledildiğini gördüm. Biz tekbir getirerek Genelkurmay Başkanlığının önüne kadar yürüdük. Asker ile konuştuk, asker geri döndü giderken başındaki Albay ona emir verdi ‘atış serbest’ dedi. Ben o arada vuruldum. Canım hiç yanmadı, 15 metre yürüdükten sonra yere düştüm. Bu FETÖ terörünü Allah kahretsin, Allah devletimize ve milletimize böyle acılar yaşatmasın, Allah Cumhurbaşkanımızın hep korusun” dedi.

Tankların önünde duranlar yeni bir dönem başlattı. 40 yıllık hesabı 20 saat olmadan yerle bir ettik. Sadece orduyu değil toplumu da ele geçirmeyi istediler.

Hakaret davaları

Bir kereye mahsus olarak ben davalarımı geri çekiyorum ve affediyorum.
İdam kararına parlemanto karar verir.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde