Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben faize karşıyım, iyice inmesi lazım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben faize karşıyım, iyice inmesi lazım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faizdeki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben faize karşıyım, iyice inmesi lazım
16px
24px
29.03.2017 12:48
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen "Güzel Bir Türkiye İçin Tabii Ki Evet Programı"nda konuşan Erdoğan, geçmişte faiz ve enflasyonun çok yükseldiği dönemler olduğuna dikkat çekerek, "Göreve geldik devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü. Biz bunu yüzde 4,6'ya kadar indirdik. Ben faize karşıyım, faizin iyice inmesi lazım" dedi ve son dönemde KOBİ'lere düşük faizli krediler sağlandığına dikkat çekti.

Erdoğan ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulunurken "Bugüne kadar ekonomide nasıl büyüdüysek bundan sonra da bunu katlayarak büyüyeceğiz" dedi.

POLİTİKA FAİZİ YÜZDE 8

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Mart toplantısında politika faizini yüzde 8 olarak sürdürmüş, faiz koridorunun alt bandını yüzde 7,25 ve üst bandını yüzde 9,25'te bırakmıştı. Geç likidite penceresi faiz oranı ise yüzde 11'den yüzde 11,75'e yükseltilmişti.

FONLAMA MALİYETİ 300 BAZ PUANIN ÜZERİNDE ARTTI

TCMB'nin likidite hamleleriyle ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti 2 Ocak'tan 28 Mart'a 305 baz puan arttı.

Swap ihalelerinde ise TL faizi oranı yüzde 11,75'te. 

Güzellik uzmanları için Bakanlar Kurulu kararına imza attı

Daha sonra Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ı yanına çağıran Erdoğan, güzellik uzmanlarının tıbbi cihaz kapsamına girmeyen cihazları kullanarak tıbbi amaçlı olmayan işlemleri yapabilmesi ve bu uzmanların sahip olması gereken belgeleri düzenleyen Bakanlar Kurulu kararını imzaladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı imzaladığı sırada yanına gelen salonda bulunan bazı kadınlar kararın imzalanmasını sevinçle karşıladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde