Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık burası İslambol'dur

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık burası İslambol'dur

Gaziosmanpaşa'daki seçim mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Yeniden bir Haçlı-Hilal mücadelesi istemiyoruz. Çok merak ediyorsanız gereği de olur, bunu da açıkça söylüyoruz' dedi. İsrail Başbakanı Netanyahu'ya 'oğlunun kulağını çek' diye seslenen Erdoğan 'Artık burası İslambol'dur' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık burası İslambol'dur
16px
24px
16.03.2019 18:21
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa'da düzenlenen seçim mitinginde konuştu.

Erdoğan, "Yeniden bir Haçlı-Hilal mücadelesi istemiyoruz. Çok merak ediyorsanız gereği de olur, bunu da açıkça söylüyoruz" dedi.

Erdoğan, "Tüm dünyanın göz bebeği olan İstanbul'a 'Konstantinapol' ifadesini kullanan ey Netanyahu, oğlunun kulağını çek. Eğer bu konuda biraz daha ileri giderseniz terbiye metotlarımız farklıdır, sizleri o tür de terbiye etmesini biliriz. Artık burası İslambol'dur" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:  

- Buradan, bize saldıran Haçlı bozuntularına sesleniyorum. Fatih'in emaneti bu güzel şehirden bizi hedef alan katillere, o katillerin sırtını sıvazlayan odaklara sesleniyorum. Başaramayacaksınız. Bizi susturamayacaksınız. Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz. Türkiye'nin yükselişini engelleyemeyeceksiniz. Türk milletinin maziden atiye giden kutlu yolculuğunun önünü kesemeyeceksiniz. Ne siz ne de piyonlarınız. Bu ülkeyi bir daha asla işgal edemeyeceksiniz. Bağımsızlığımızın timsali ezanlarımızı susturamayacaksınız. Bayrağımızın gönderde gururla dalgalanmasına engel olamayacaksınız. Siz istemeseniz de zalime zalim, katile katil, darbeciye darbeci, teröriste terörist demeyi cesaretle sürdüreceğiz. Siz istemeseniz de biz Kudüs'ün hakkını savunacağız. Yemenli çocukların, Suriyeli muhtaçların Afrikalı açların çığlığı olmaya devam edeceğiz.

- (Kemal Kılıçdaroğlu hakkında) Terörün İslam ülkelerinden kaynaklandığını söyleyecek kadar seviyesiz bir adam. Bu ifadenin aynısını Avustralyalı senatör de söylüyor. Sen kimden yanasın? Domuzdan yana mısın? Bu milletten yana mısın? Ben buradan CHP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Dikkat edin. Bu adam bir projedir. Bu adam nerede, ne söyleyeceğinin farkında değil. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede ana muhalefetin başındaki bir zat bu ifadeyi nasıl kullanır?  

- 49 kardeşimizi şehit eden o alçak 'Anadolu Yakasında kalabilirsiniz' diyor. 'Avrupa yakasına geçmeyeceksiniz' diyor. Kimsin sen? O şimdi kendine göre hesap yapıyor. Tüfeklerin üzerine yazmışsın. Onlar geçmişte kaldı. Şimdi artık başka bir dünya var. Biz bu dünyada yeniden bir Haçlı-Hilal mücadelesi istemiyoruz. Çok merak ediyorsanız gereği de olur. Bunu da açıkça söylüyorum. Tüm dünyanın gözbebeği olan İstanbul'a Konstantinapol ifadesini kullanan ey Netanyahu oğlunun kulağını çek. Eğer bu konuda biraz daha ileri giderseniz terbiye metotlarımız farklıdır. Sizleri o tür de terbiye etmesini biliriz. Artık burası İslambol'dur. Minareleri yıkacakmış, sana Gaziosmanpaşa'dan sesleniyorum. Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız müminler asker. Bir şey bizi sindiremez. Gökler, yerler açılsa, üzerimize tufanlar yanardağlar saçılsa. Biz oyuz ki imanıyla övündüğümüz ecdadımız titretici şeylere hiçbir gün diz çökmemiş. Zaferlerin kapısı, Anadolu'nun tapusu Malazgirt'ten Çanakkale'ye imanın geçilmez kalesine kadar ecdadımızı zaferden zafere koşturan işte şu anda içinde bulunduğumuz inanç birliğidir" diye konuştu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde