Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem: Kur seviyesine düşük demek yanlış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem: Kur seviyesine düşük demek yanlış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem: Dalgalı kur rejimi uyguladığımız için kur seviyesine düşük ve bu seviye tehlikeli demek yanlış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem: Kur seviyesine düşük demek yanlış
16px
24px
13.09.2017 10:49
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, dolar kuru seviyesine düşük denilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Reuters'a değerlendirmelerde bulunan Ertem, "Dalgalı kur rejimi uyguladığımız için kur seviyesine düşük ve bu seviye tehlikeli demek yanlış" dedi.

Gedikli: Merkez Bankası kura müdahil olmalı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bağımsızlığına vurgu yapan Ertem, "Reel sektör, bankalar, TCMB, siyaset herkes düşük faiz istiyor, ancak bizim isteğimiz dışında bir de piyasa gerçeği var. TCMB piyasa gerçeğini bizden ayrı olarak yönetmesi gereken tek kurum, TCMB'ye bu yönetme hakkını ve iradesini vermemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Ekonomi başdanışmanı bir tweet attı, ortalık karıştı...

MERKEZ SAHAYA İNDİ

Ertem, Merkez'in sıkı para politikası duruşu uygulamakta olduğunun da tartışılmayacak kadar açık olduğunu ifade etti. Ertem, Merkez'in ara malı üretimi konusunda saha çalışması yaptığı bilgisini de verdi ve "Bu alanda enflasyonist baskıyı ortadan kaldıracak düzenlemeler yapılacak; ara malı üretimi yapan firmalara destek verilmeli" dedi.

KGF DEVAM EDECEK

Bu değerlendirmelerinin yanı sıra Kredi Garanti Fonu'na (KGF) ilişkin de açıklamalarda bulunan Ertem, uygulamanın devam ettiğini belirtti ve şöyle dedi:

"KGF uygulaması devam edecek; bunun tartışılmasına gerek yok; geri dönüşler yeni kredi yaratmada kullanılmalı. KGF'nin kalan miktarı ithalatı gereksizleştirecek yüksek teknoloji ile üretim yapan ve ara malı üretenlere yönlendirilebilir. Kamu bankaları burada daha cesur davranabilir, girişim sermayesi çerçevesinde bu alanı destekleyebilir"

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde