Cumhubaşkanı Erdoğan'ın danışmanıydı, dev holdinge CEO oldu

Cumhubaşkanı Erdoğan'ın danışmanıydı, dev holdinge CEO oldu

Verusa Holding CEO'luğuna Ömer Özbay atandı. Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

Cumhubaşkanı Erdoğan'ın danışmanıydı, dev holdinge CEO oldu
16px
24px
01.03.2017 10:51
ABONE OLgoogle

Verusa Holding CEO'luğuna Ömer Özbay atandı.  Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler 

verildi: 

"Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 28 Şubat 2017 (bugün) tarihindeki toplantısında, Ömer ÖZBAY'ın Verusa Holding A.Ş'ye CEO olarak atanmasına karar verilmiştir. 

Şirketimiz CEO'su olarak görev yapacak Ömer ÖZBAY, 1952 Ankara doğumlu olup, ODTÜ Sosyoloji bölümü mezunudur. 2003-2011 yılları arasında İMKB Başkan Danışmanlığı ve Takasbank Yönetim Kurulu Danışmanlığı görevlerinde bulunmuştur. 2011-2017 tarihleri arasında ise Başbakan Danışmanı olarak görev yapmıştır." 

‘BİR LİDERİN DOĞUŞU’ KİTABINDA ERDOĞAN’I ANLATTI

Türk iş dünyasında heyecanla karşılanan atama kararı dün yapılan Verusa Holding Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alındı.

 Ömer Özbay, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana Recep Tayyip Erdoğan’a en yakın isimler arasında.

Erdoğan’ı anlatan “Bir Liderin Doğuşu” kitabının da yazarı olan Özbay, ‘çalışma arkadaşı’ olarak kaleme aldığı eserinde Cumhurbaşkanı’na ait kamuoyunun hiç bilmediği pek çok olayı -arka planıyla birlikte- açığa çıkarttı.

BORSA VE MERKEZ BANKASI’NDAKİ PARALEL YAPIYI AÇIKLAMIŞTI

Ömer Özbay, 2014 yılında yaptığı sert ve bomba gibi bir konuşmasıyla da öne çıkan bir ekonomist. Dönemin BİST Başkanı İbrahim Turhan ve iki yardımcısının Pensilvanya’ya gittiğini öne süren Özbay, üçlünün Fetullah Gülen'le yaptığı görüşmeden sonra borsaya cemaat mensubu 331 kişinin alındığını söyledi, çarpıcı bir işaretle, ziyaretin adından Nasdaq’la yapılan stratejik ortaklığa dikkat çekti.

Ve ardından gündem yaratan Merkez Bankası sözlerini dile getirdi:

"İbrahim Turhan ve ekibi  nereden geldi? İbrahim Turhan geldiği günden beri borsa adına neler yaptı? Alt yapı adına çalışıyorlar. İlgisiz alanlardan; Cemaat'in kuluçka makinesinden geldiler. Merkez Bankası cemaatin kuluçka makinesidir.  Nerede bir eleman eksikliği olursa oradan geliyor...”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde