Çukurova'dan 2.3 Milyar Dolar tahsilat: Helalleşme yakın

Çukurova'dan 2.3 Milyar Dolar tahsilat: Helalleşme yakın

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, Cavit Çağlar ve Zeytinoğlu Grup olmak üzere iki grupla "helalleştiklerini" açıkladı

Çukurova'dan 2.3 Milyar Dolar tahsilat: Helalleşme yakın
16px
24px
20.03.2019 13:03
ABONE OLgoogle

TMSF'nin elinde 20-25 yıllık dosyalar olduğunu, bu dosyaları kapatarak ilerleme kararı aldıklarını söyleyen Gülal, Cavit Çağlar ve Zeytinoğlu Grup olmak üzere iki grupla "helalleştiklerini" belirtti.

"Tamamlamaya çalıştığımız, helalleşmeye yakın olduğumuz dosyalar var, helalleşme imkanımız olmayan dosyalar var Murat Demirel, Erol Aksoy gibi" diyen Gülal, TMSF'nin kurulmasından bu yana 23 milyar dolar tahsilat yaptığını söyledi.  Cavit Çağlar: 1.1 Milyar Dolar borç ödedim, bir tek Allah'a can borcum kaldı

Gülal bu dosyalarla ilgili bundan sonra tahsil edilecek çok yüksek tutar kalmadığını ifade ederek, "Belki 500-600 milyon dolar daha tahsilat yaparız diye planlıyoruz, artık son aşamadayız" dedi.

Çukurova Grubu'nun borçlarını tamamen kapatmaya yaklaştığını belirten Gülal, "Helalleşmeye en yakın Çukurova. Çukurova'dan bugüne kadar 2.3 milyar dolar tahsilat sağladık" dedi.  1.6 Milyar dolar borç! Çukurova Holding borç yapılandırması istiyor

TMSF'nin Ekim-Aralık 2018 dönemi faaliyet raporuna göre el konulan Pamukbank için 2018 sonu itibariyle Çukurova Grubu'ndan 2.25 milyar dolar, İnterbank ile ilgili olarak da yine Çukurova'dan 154 milyon dolar tahsilat yapıldı.

TMSF KAYYUMLUĞUNDA 928 ŞİRKET VAR

Gülal'ın verdiği bilgiye göre hali hazırda TMSF kayyumluğunda yönetilen 928 şirket bulunuyor. Bu şirketlerin 2018 sonu itibariyle özkaynakları 21.2 milyar TL, ciroları toplam 31.6 milyar TL, aktif büyüklükleri ise 57.8 milyar TL seviyesinde. Bu şirketlerde 4 bin 282 çalışan bulunuyor.

Gülal bu şirketlerin TMSF tarafından devralınmasının ardından aktif olarak yüzde 29 büyüdüğünü ayrıca tasfiye sürecine girenlerin olduğunu söyleyerek, bu şirketlerin 323'ünün gayrifaal olduğunu ve tasfiye sürecinin başladığını açıkladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde