Çukurova Grubu neyi satışa çıkardı?

Çukurova Grubu neyi satışa çıkardı?

İstanbul’un en güzel iki koruları arasında olan Bağlarbaşı ve Yeniköy koruları Çukurova Holding ile Yapı Kredi Bankası arasındaki protokol’ün dolmasına 3 ay kala yeniden satışa çıktı.

Çukurova Grubu neyi satışa çıkardı?
16px
24px
30.03.2011 09:32
ABONE OLgoogle

Yapı Kredi Bankası’nın 2005 yılında Koç Holding ve İtalyan Unicredit ortaklığına satılmasından bir yıl sonra satışa çıkarılan ancak satılamayan korular için Çukurova, 3 gündür ilan veriyor.Aracı kabul edilmeyecek

İlanda ayrıca doğrudan yatırımcıların başvuruda bulunması istenirken, aracı kabul edilmeyeceği de vurgulanıyor. İlanda “İstanbul’un en gözde merkezlerinde bulunan” diye tanıtılan Bağlarbaşı ve Yeniköy koruları için Çukurova’nın “satış bildiriminde bulunma” hakkıno bankanın kabülüne sunacağı belirtiliyor.

Bu da, yapılan anlaşma gereği Çukurova’nın yatırımcılardan alacağı teklifi bankanın onayına sunacağı anlamına geliyor. Çukurova ve Yapı Kredi Bankası’nın arasında yapılan 5 yıllık anlaşmanın süresinin haziran ayında dolacak olması, Çukurova’nın bu korulardan bir gelir elde etme konusunda şarsını bir kez daha denediği yorumları yapılıyor. Ağaçların kayıtlı olarak koruma altında olduğu bu korulara değer biçilemezken, anlaşma dolmadan bir müşteri bulunması halinde Çukurova’nın bir miktar para alabileceği belirtiliyor.

100 milyon doları geçerse

Bunun dayanağını ise yapılan protokol oluşturuyor. Bilindiği kadarıyla Çukurova ile Yapı Kredi arasında yapılan protokolde, Yeniköy ve Bağlarbaşı koruların satış fiyatı 100 milyon doları geçmesi halinde, bu tutarı aşan kısmın yüzde 70’inin yüzde 57.42’si’nin Çukurova tarafından kullanılacağı maddesi yer alıyor. Ancak Çukurova’nın bir alıcı bulması, bankanın mutlaka bu koruları satacağı anlamına gelmiyor.

Kazım Taşkent satın almıştı

SATIŞA çıkan Bağlarbaşı ve Yeniköy koruları, Yapı Kredi Bankası’nın kurucusu Kazım Taşkent tarafından satın alınarak, koruma altına alınmış. Bugün Bağlarbaşı Korusu’ndan daha çok bankanın çalışan ve emeklileri yararlanırken, Yeniköy Korusu’nda ise konuklar ağırlanıyor. Koruların tarihi 1800’lü yılların sonuna kadar uzanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde