Çubukçu’nun ilk karnesi sıfır dolu

Çubukçu’nun ilk karnesi sıfır dolu

Türk Eğitim-Sen'in Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya verdiği karne ise kırıklarla dolu.

Çubukçu’nun ilk karnesi sıfır dolu
16px
24px
22.01.2010 06:32
ABONE OLgoogle

2009-2010 eğitim-öğretim yılının, 24 Eylül 2009'da başlayan ilk yarıyılı bugün sona eriyor. Yaklaşık 15 milyon öğrenci bugün karne aldıktan sonra 2 hafta tatile çıkacak. Öğretim yılının ikinci yarısı 8 Şubat'ta başlayıp 18 Haziran'da sona erecek.

Türk Eğitim-Sen'in Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya verdiği karne ise kırıklarla dolu. Çubukçu, “öğretmen açığının giderilmesi”, “öğretmen atamaları”, “hukuka uygun davranma”, “eğitim sorunlarını çözmede kararlılık ve beceri” ile “ders kitaplarının denetimi” derslerinden sıfır puan aldı.

Okullarda dün Milli Eğitim Bakanlığı'nın karne basımında kullanılmasını zorunlu tuttuğu “e-okul” sisteminin yoğunluktan dolayı çökmesi nedeniyle sıkıntı yaşandı. Sorun daha sonra giderilirken Milli Eğitim Bakanlığı karnelerin bugün dağıtılabileceğini bildirdi. Eğitim-İş Sendikası İstanbul 1 No'lu Şubesi ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada e-okul sisteminin kurucusu eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Çubukçu'ya “başarısız” notunu verdi.

Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde