Crispino markasını kim satın aldı?

Crispino markasını kim satın aldı?

2003 yılında Malatyalı işadamı Yunus Akdaş tarafından kurulan Crispino'yu kim satın aldı?

Crispino markasını kim satın aldı?
16px
24px
11.01.2013 12:14
ABONE OLgoogle

Erkek giyim markası Crispino, bir dönem hızlı büyümesiyle gündemdeydi. 2003 yılında Malatyalı işadamı Yunus Akdaş tarafından kurulan Crispino Akdaş Hazır Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesinde yer alıyordu.

Akdaş Hazır Giyim; 2005 ve 2006 yıllarında gerek yurtiçi gerekse yurtdışında peş peşe mağazalar açmıştı. 20’si yurtdışında olmak üzere 100 mağazaya, 70 milyon doların üzerinde de ciroya ulaşılmıştı.

Markanın 2010 yılında yayınlanan reklam filmlerinde ekranların fenomen dizisi Kurtlar Vadisi’nin Polat Alemdar’ı Necati Şaşmaz ve ünlü manken Nefise Karatay’ı oynamıştı. Hatta reklamla ilgili anlaşmazlık çıkmış, Pana Film ile Akdaş Hazır Giyim mahkemelik olmuştu...

Şirketin kurucusu Yunus Akdaş, 2007 yılında hazır giyim sektöründen çıkarak hem şirketi hem markayı yeğenlerine devretmişti. Akdaş, bu tarihten itibaren daha çok inşaat işlerine odaklanmıştı...

Akdaş Hazır Giyim, Yusuf, Mustafa ve Ali Akdaş kardeşler tarafından yönetilirken 2011 yılında sıkıntıya girmiş. Bu tarihten itibaren de iflas davalarıyla boğuşmaya başlamış. Peş peşe mağazalar kapatılmış. Nihayetinde mahkemeler şirketin iflasına karar vermiş. Bu sıkıntılı süreç devam ederken Akdaş kardeşler, Crispino markasının isim haklarını Tuncelili işadamı, Gültekinler Group’un sahibi Ali Rıza Gültekin’e satmış. Şu anda Crispino 15 konsept mağazasıyla varlığını sürdürüyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde