Çorum'dan Irak'a 500 Milyon Avroluk yatırım

Çorum'dan Irak'a 500 Milyon Avroluk yatırım

Çorum'da kurulu bulunan Uğur Şirketler Grubu'nun Irak'ın Basra Körfezi'ne 500 milyon avroluk gıda kompleksi yapacağı bildirildi.

Çorum'dan Irak'a 500 Milyon Avroluk yatırım
16px
24px
16.06.2010 23:06
ABONE OLgoogle

 Uğur Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Barlık, Anitta Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Irak Ticaret Bakanlığı ile uzun süredir yaptıkları görüşmelerin ardından Irak'ın Basra Körfezi'ne gıda kompleksi yapmak için prensipte anlaşmaya vardıklarını söyledi. 

     Irak Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Kahdım Mohammad Jawad ve 10 kişilik bir heyetin bugün kente geldiğini belirten Barlık, heyetin makine fabrikasında incelemelerde bulunduklarını kaydetti.
     Basra Körfezi'nde 300 dönüm araziye gıda kompleksi kuracaklarını ifade eden Barlık, şöyle devam etti: 

     ''Unkasır Limanına kuracağımız kompleks günde 3 bin ton kapasiteli un, 3 bin ton kapasiteli şeker, 600 bin ton kapasiteli irmik, saatte 10 bin ekmek imaleden ekmek ve makarna fabrikalarından oluşacak. 500 milyon avroya mal olacak tesiste bin 500 kişiyi istidam edeceğiz. Önümüzdeki 4-5 ay içinde temelini atmayı planladığımız tesisi 2,5 yılda hayata geçireceğiz. 

     Uğur Grup olarak böyle bir projeye imza atmak bizleri mutlu kılıyor. Türkiye'nin gururlanacağı bir projeyi hayata geçireceğiz. Irak devletinin ve Türkiye'nin desteklediği proje Orta Doğu'nun en büyük projesi olacaktır. '' 

     Irak Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Kahdım Mohammad Jawad da, Irak'ın yatırımlar için çok cazip bir yer olduğunu belirterek, Uğur Grup gibi diğer firmaları da Irak Pazarına davet etti. 

     Konuşmaların ardından Uğur Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Barlık ve Irak Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Kahdım Mohammad Jawad projenin prensip anlaşmasını imzaladılar. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde