Coronavirüs çıkan THY uçağında yeni gelişme!

Coronavirüs çıkan THY uçağında yeni gelişme!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Singapur'a taşıdığı yolculardan birinde corona virüs çıkan THY uçağıyla ilgili, uçağın yolcusuz olarak döndüğünü ve mürettebatın karantinaya alındığını açıkladı. Bakan Koca daha sonra da bir basın toplantısı düzenledi.

Coronavirüs çıkan THY uçağında yeni gelişme!
16px
24px
05.03.2020 16:23
ABONE OLgoogle

İstanbul-Singapur seferini yapan Türk Hava Yolları uçağında bir yolcuda corona virüs tespit edilmesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklama yaptı. Koca, uçağın İstanbul'a boş döndüğünü ve uçuş ekibinin karantinaya alındığını söyledi.

Çin'de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan corona virüsle ilgili önceki gün Türkiye'yi de yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. 3 Mart günü THY'nin TK54 sefer sayılı uçağı ile İstanbul-Singapur uçuşunu yapan bir yolcuda yapılan corona virüsü testi pozitif çıktı. THY ile Türkiye'den Singapur'a giden uçakta Corona çıktı, yolcular karantinaya alındı

"YOLCU FRANSIZ VATANDAŞI"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Singapur'da coronavirüs tanısı konan yolcu, Fransız vatandaşıdır. Londra'dan Singapur'a giden transit bir yolcudur. Uçağımız yolcusuz olarak dönüş yapmıştır. Mürettebat, tedbiren 14 gün gözetim altında tutulacaktır."

Daha sonra düzenlediği basın toplantısında son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Koca, şöyle konuştu:

"Devreye aldığımız etkili önlemlerle bugüne kadar hastalığı ülkemizden uzak tutmayı başardık.

Her geçen gün Çin'de görülen vaka sayısının hızı azaldı, Çin dışı bölgelerde hız arttı. 

İtalya ile birlikte Avrupa bölgesinde bunun artabileceği endişesi taşıyoruz. Bundan dolayı bu süreçte Wuhan kentinden kaynaklanan Corona Virüs ile ilgili ülke olarak çok güçlü bir sınav verdik.

Ama devamında maalesef Avrupa ülkeleri ve komşu ülkeler alınması gereken tedbirleri almaması ve ağırdan alması nedeniyle, İtalya ile kararın alınmaması, Güney Kore ile tedbirin alınmaması... Biz her dönemde erken tedbir aldık. 

Her türlü tedbiri erken dönemde almanız gerekiyor. 

Bu süreçte Çin'de kaynak bulan bu virüs Türkiye'ye bulaşmadı. Salgın içimizde dediğimizde medyadan bunu farklı algılayanlar olmuştu. Bizim şuan 5 ülke ile sınır ve hava yolu kısıtlamamız oldu. Diğer ülkelerle olmadı. 84 ülkede görülmeye başladı. Yurtdışına giden ve dönen herkes potansiyel virüs taşıyıcısı olarak karşımızda. 14 güne kadar karşınıza hastalık olarak çıkmayabilir. Dolayısıyla bu anlamda içimizde diye söyledim. Her an, bugün, yarın, yarından sonra bu sınırlarımızdaki kontrolsüzlük, Avrupa'da alınan tedbirsizlik ülkemizi risk altına sokmakta.

Vatandaşımızı daha çok bilgilendiren ve vatandaşımızın da uyarılarımızı hassasiyetle dikkate almasını öneriyoruz. 

Yurtdışına gidenlerin ülkeye döndükten sonra 14 gün evde kendilerini rica ediyorum izole etsinler. Dışarı çıkacaklarsa maskelerini taksınlar. Gribal enfeksiyon başlarsa yine maskeyle sağlık kurumlarına gitsinler.

Gençlerin bu virüsü genelde taşıdığı, hafif atlattığı ama yaşlı hastalar için oluşturabilecek bir durum olabilir."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde